Itt van Amerika
nemzetisport.hu
2016.04.07 07:13 Frissítve: 2016.04.07 09:08

NHL: nagy siker Detroitban, életben maradhat a sorozat

A Detroit Red Wings és a Philadelphia Flyers számára gyakorlatilag megkezdődött a rájátszás az észak-amerikai jégkorongbajnokságban (NHL). A Keleti főcsoportban két hely kiadó még a playoffban, és a két csapat nagy harcban van a Boston Bruinsszal a maradék pozíciókért – nos, a Red Wings most lépéselőnybe került 3–0-s sikerével.

A Red Wings a Flyers elleni győzelemmel nagyot lépet az újabb playoffszereplés felé (Fotó: Reuters)

 

A Detroitban Jimmy Howard 30 védéssel járult hozzá a győzelemhez, a Red Wings pedig mindegyik harmadban betalált, sőt, a záró játékrészben a kapus még asszisztot is jegyzett Kyle Quincey góljánál.

Sikerének köszönhetően a Detroit két-két ponttal megelőzi a Boston Bruinst, illetve a Philadelphia Flyerst, utóbbi még az egyik wild card helyen „befér” a playoffba, jelen állás szerint azonban a Bruins már lemarad a folytatásról. A Detroit és a Boston csütörtökön épp egymással játszik, ez a meccs meghatározhatja a két csapat alapszakasz utáni sorsát, ezen felül mindkét csapatnak egy fellépése van, a Flyersnek összesen három. 

Ha bejut a rájátszásba a Detroit, sorozatban 25. alkalommal lehet ott a playoff rajtján.

NHL
ALAPSZAKASZ

Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 6–2
Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets 1–5
Detroit Red Wings–Philadelphia Flyers 3–0

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.