NHL: kiütötte az alapszakasz bajnokát, döntős a Winnipeg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 06:58
null
Connor Hellebuyck, a winnipegi siker egyik fő kovácsa fogadja a gratulációkat (Fotó: nhl.com)
Utolsóként a Winnipeg Jets jutott be az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) főcsoportdöntőjébe, miután magyar idő szerint péntekre virradóra 5–1-re győzött a Nashville Predators vendégeként, és ezzel összesítésben 4–3-ra megnyerte a két csapat párharcát a Nyugati főcsoport elődöntőjében.

 

Paul Stastny két góllal és egy assziszttal, Mark Scheifele két góllal, Connor Hellebuyck 36 védéssel vette ki részét a továbbjutást érő győzelemből, míg Tyler Myers az első gól megszerzésével adta meg a lökést a vendégcsapatnak.

Az alapszakaszt a legjobb mérleggel záró Nashville az első harmadban, 0–2-nél kapust cserélt – az első hét lövésből két gólt beszedő Pekka Rinnét harmadszor váltották le a hétmeccses párharc során –, ám hiába szépített hamarosan P.K. Subban, a cserekapus, Juuse Saros sem tudta lehúzni a rolót.

Az idei rájátszás góllövőlistáját 11 találattal vezető Scheifele új ligarekordot állított fel: hét gólt lőtt a Nashville elleni csata idegenbeli mérkőzésein – hatnál többre vendégként korábban egyetlen NHL-játékos sem volt képes egy playoffpárharc során.

SCHEIFELE ELSŐ GÓLJA (A MÁSODIKAT AZ ÜRES KAPUBA ÜTÖTTE A VÉGJÁTÉKBAN)



A főcsoport döntőjét történetük során először elérő kanadaiaknak nincs sok idejük pihenni: szombaton – saját csarnokukban – már kezdődik is a Vegas Golden Knights elleni viadal. A Tampa Bay Lightning–Washington Capitals keleti finálé első mérkőzését pénteken játsszák le.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, HETEDIK MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Winnipeg Jets 1–5 (1–2, 0–1, 0–2)
A párharc végeredménye: 4–3 a Winnipeg javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik