NHL: kiszakadt a chicagói gólzsák Detroitban

Vágólapra másolva!
2022.01.27. 07:21
null
Strome (17) egyik gólja a háromból (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság csütörtökre virradóra lejátszott találkozóin többnyire a vendégek örülhettek: a Chicago Blackhawks 8–5-re győzött Detroitban, a Calgary Flames klubcsúcsot jelentő 62 kapura lövésből hatszor talált be a gólképtelennek bizonyuló Columbus Blue Jackets otthonában, Washingtonban diadalmaskodott a San Jose, továbbá hosszabbításban nyert otthon a Colorado s szétlövéssel a Toronto.

 

A Calgary Flamesnél Matthew Tkachuk kétszer volt eredményes, Johnny Gaudreau három gólpasszt adott, míg Jacob Markström 23 lövést hárított, így már hatodszor nem kapott gólt, amivel vezeti a statisztikát. A Flames eddigi rekordja 59 kapura lövés volt 1977. március 15-éről, amikor még Atlantában működött a klub, valamint 1991. február 23-áról. A sorozatban harmadik vereségüket elkönyvelő hazaiak lett kapusa, Elvis Merzlikins 56-szor védett.

A Toronto Maple Leafs három emberelőnyös góllal verte szétlövéssel a vendég Anaheim Ducksot, amely az 54. percben egyenlített Vinni Lettieri révén. A csatár édesapja, Tino az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon a magyarok ellen 2–0-ra elveszített csoportmérkőzésen védte a kanadaiak kapuját.

A Chicago Blackhawks 8–5-re megverte a házigazda Detroit Red Wings alakulatát, megszakítva négy vereségből álló sorozatát. Dylan Strome NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte és adott egy gólpasszt is, a négy pontja pedig egyéni csúcs.

A San Jose Sharks kisebb meglepetésre győzött 4–1-re Washingtonban, a Capitals először kapott ki megszakítás nélkül kétszer alapjátékidőben az idényben.

A Colorado Avalanche sorozatban 17. hazai összecsapásán diadalmaskodott. A Boston Bruns ellen előbb 37 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban Cale Makar megszerezte a második pontot is együttesének. A denverieknek rossz hír, hogy vezérük, Nathan MacKinnon az első harmadban fejsérülést szenvedett. Az ellene szabálytalankodó Taylor Hall először végleges kiállítást kapott, ám a visszajátszások alapján végül 2 percre kellett kiülnie a büntetőpadra.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Calgary Flames 0–6
Toronto Maple Leafs–Anaheim Ducks 4–3 – szétlövéssel
Washington Capitals– San Jose Sharks 1–4
Detroit Red Wings–Chicago Blackhawks 5–8
Colorado Avalanche–Boston Bruins 4–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik