NHL: kettővel vezetett, mégis vége a Boston nagy szériájának

Vágólapra másolva!
2019.11.06. 07:32
null
Victor Mete két gólt ütött a Montrealban (Fotó: nhl.com)
Véget ért a Boston Bruins hat mérkőzéses győzelmi sorozata az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL): a Keleti főcsoport második helyezettje 5–4-re kikapott a Montreal Canadiens vendégeként magyar idő szerint szerdára virradóra.

 

A bostoniak az első harmad után 3–1-re vezettek, ám az előnyük nem tartott ki a végső dudaszóig. A montreali csapatban Victor Mete két gólt ütött, a győztes találatot Ben Chiarot vitte be a záró periódus közepén.

A helyi közönség is nagy ünneplésben részesítette a vendég bostoniak csapatkapitányát, Zdeno Chárát, aki az 1500. NHL-alapszakaszi mérkőzését játszotta. A szlovák hátvéd a harmadik Észak-Amerikán kívül született jégkorongozó, aki eljutott az 1500. meccséig a ligában – ez korábban a cseh Jaromir Jágrnak (1733) és a svéd Nicklas Lidströmnek (1564) sikerült.

A liga leghosszabb sikerszériája viszont tovább nyúlt: bár az első gólt a vendég Ottawa ütötte, a New York Islanders fordított, és 4–1-es diadalával behúzta egymás után a tizedik strigulát is a győzelmi rovatba.

A legutóbbi szezonban főcsoportdöntőig jutó San Jose öt vereség után végre győzni tudott, Timo Meier góllal is, assziszttal is hozzájárult a későn ébredő Chicago legyűréséhez.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Vegas Golden Knights 1–2
New York Islanders–Ottawa Senators 4–1
Philadelphia Flyers–Carolina Hurricanes 4–1
Montreal Canadiens–Boston Bruins 5–4
Toronto Maple Leafs–Los Angeles Kings 3–1
Winnipeg Jets–New Jersey Devils 1–2, szétlövéssel
Dallas Stars–Colorado Avalanche 4–1
Calgary Flames–Arizona Coyotes 4–3, hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 2–4
San Jose Sharks–Chicago Blackhawks 4–2
Vancouver Canucks–St. Louis Blues 1–2, hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik