NHL: kérte, hogy ne draftolják, mégis elvitte a Montreal

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 19:19
null
Meglepő döntés született az NHL draftján (Fotó: Getty Images)
A kanadai Logan Mailloux játékjogát annak ellenére foglalta le az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) amatőr választásán a Montreal Canadiens, hogy a 18 éves hátvéd azt kérte, ne draftolják, ugyanis korábban bűncselekményt követett el.

 

Mailloux az előző idényben – mivel hazájában a koronavírus-járvány miatt állt a juniorbajnokság – Svédországban szerepelt. Ott viszont olyan fotót osztott meg a játékostársai körében, amelyen egy hölgy szexuális aktus közben volt látható, és a nő nem egyezett bele a fénykép továbbközlésébe. Emiatt a kanadai jégkorongozót elítélték, és most azt kérte, hogy az NHL-es drafton senki ne válassza ki, mert méltatlannak tartja magát erre.

Az idén döntős Montreal azonban lecsapott rá a 31. helyen. A Canadiens főigazgatója, Marc Bergevin elmondta, azért döntöttek mégis így, mert nagyra értékelték, hogy a fiatal játékos maga állt ki a nyilvánosság elé, egyértelműen felfogta, mit követett el, és megbánta tettét. Hozzátette: második esélyt kívánnak adni Mailloux-nak, és valóban szeretnének vele együttműködni.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik