NHL: hétgólos meccsen nyert a Rangers, tovább menetel a Dallas

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 06:56
null
K'Andre Miller akcióban – a 23 éves védő 3 gólpasszal vezette győzelemre a Rangerst (Fotó: Getty Images)
Gólgazdag mérkőzésen, végig vezetve győzte le a Vancouver Canucks gárdáját a New York Rangers a tengerentúli jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján. A nap másik mérkőzésén a Nyugati főcsoportot vezető Dallas Stars simán érvényesítette a papírformát a Minnesota Wild ellen.

 

Parázs meccset hozott a Rangers és a Canucks összecsapása, a hazai csapatból egy játékos, míg a kanadaiak közül hárman is kiálltak két percre a mérkőzés során. A Rangers a pályafutása 250. NHL-gólját jegyző Chris Kreider és a cseh Chytil góljával kétgólos előnyre tett szert, amely gyakorlatilag megalapozta a sikerét. A Canucks háromszor is visszakapaszkodott kétgólos hátrányából, de az egyenlítés már nem jött össze – 4–3-ra nyert a Rangers, melynek hőse a 3 gólpasszt is kiosztó K'Andre Miller volt.

 

A Dallas–Minnesota ütközet nem tartogatott különösebb izgalmakat. A texasiak már 3–0-ra vezettek, amikor Eriksson megszerezte a Wild becsületgólját a második harmadban. A Nyugati főcsoport éllovasának fölényét jól mutatja, hogy Radek Faksa elpackázott büntetője sem hozott különösebb változást a meccsbe. A meccs végén slusszpoénként Hintz is bevette a minden mindegy alapon támadó vendégek üres kapuját – fölényes, 4–1-es sikert aratott a Stars.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Rangers–
Vancouver Canucks 4–3
Dallas Stars–Minnesota Wild 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik