NHL: ezúttal sem született akciógól a Detroit meccsén

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 08:16
Nem született akciógól a Detroit Red Wings és a Tampa Bay Lightning mérkőzésén, amelyet végül szétlövésben a hazaiak nyertek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának szombati játéknapján.

A vendég Tampa hátvédje, Ryan McDonagh a harmadik harmad közepén betalált, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető érvénytelenítette a gólt, mivel szabálytalanul zavarták a hazaiak kapusát. Több találat a hátralévő időben, majd a hosszabbításban sem született, ezért szétlövésre volt szükség, amely a nyolcadik párban dőlt el, és 4−3-ra a Detroit nyerte.Tampa hátvédje, Ryan McDonagh a harmadik harmad közepén betalált, de a videobírós visszajátszás megtekintése után a játékvezető érvénytelenítette a gólt, mivel szabálytalanul zavarták a hazaiak kapusát. Több találat a hátralévő időben, majd a hosszabbításban sem született, ezért szétlövésre volt szükség, amely a nyolcadik párban dőlt el, és 4−3-ra a Detroit nyerte.

A hazaiak három vereség után győztek ismét, a vendégek viszont négyes győzelmi sorozat után veszítettek.

A rendes játékidőben és a hosszabbításban a hazaiak kapusa, a német Thomas Greiss 33, a vendégek kanadai hálóőre, Curtis McElhinney 15 védést mutatott be. Előbbi 15., utóbbi 12. alkalommal produkált kapott gól nélküli meccset az NHL-ben.

A Detroit legutóbb kedden, a Columbus Blue Jackets otthonában játszott gól nélküli meccset, de azt szétlövésben végül elveszítette.

Nagyon sokáig, a hosszabbítás negyedik percéig nem született gól a Nashville Predators−Dallas Stars mérkőzésen sem, akkor viszont a finn Erik Haula betalált, így a hazaiak győztek 1−0-ra. A két együttes március óta már hatodszor találkozott egymással, és egy 4−1-es Dallas-siker mellett ötször a Nashville nyert, mindig hosszabbításban vagy szétlövéssel. A Nashville finn kapusa, Juuse Saros mind a 28 lövést kivédte és a 14. kapott gól nélküli meccsét játszotta az NHL-ben, a túloldalon a kazah-orosz Anton Hugyobin 34 lövésből csak egy gólt kapott.

A liga legjobb mutatójával rendelkező Vegas Golden Knights hosszabbítás után győzött az Arizona Coyotes otthonában, a legrosszabb mérleggel álló Buffalo Sabres pedig 6−2−re kikapott Bostonban. A hazaiaknál Craig Smith mesterhármast ért el. A Toronto Maple Leafs a Vancouver Canucks 5−1-es legyőzésével már öt meccsből álló sikersorozatnál jár, miután előtte egymás után ötször veszített. A Vancouvernek ez volt sorozatban a negyedik veresége.

A New York Islanders sorozatban negyedszer győzte le városi riválisát, a Rangerst, ráadásul egymást követő második alkalommal nyert kapott gól nélkül, ugyanis az orosz Szemjon Varlamov mind a 28 lövést kivédte, és pályafutása során már a 33. meccsét hozta le kapott gól nélkül az NHL-ben.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins−Buffalo Sabres 6−2
Detroit Red Wings−Tampa Bay Lightning 1−0 − szétlövés után
Carolina Hurricanes−Columbus Blue Jackets 2−1 −hosszabbítás után
Montreal Canadiens−Ottawa Senators 3−2 − hosszabbítás után
New York Islanders−New York Rangers 3−0
Philadelphia Flyers−New Jersey Devils 1−4
Toronto Maple Leafs−Vancouver Canucks 5−1
Washington Capitals−Pittsburgh Penguins 0−3
Chicago Blackhawks−Florida Panthers 4−5
Colorado Avalanche−San Jose Sharks 4−3
Minnesota Wild−St. Louis Blues 4−3 − hosszabbítás után
Nashville Predators−Dallas Stars 1−0 − hosszabbítás után
Anaheim Ducks−Los Angeles Kings 6−2
Arizona Coyotes−Vegas Golden Knights 2−3 − hosszabbítás után
Edmonton Oilers−Calgary Flames 4−1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik