NHL: a Red Wings kitömte és lenullázta a torontóiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.10. 08:02
null
Abdelkader az első Red Wings-játékos 2001 óta, aki a franchise szezonnyitóján mesterhármast szerzett (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszában a Detroit Red Wings 4–0-ra kiütötte a Toronto Maple Leafs csapatát. Győzött a New York Rangers, a Winnipeg Jets, az Arizona Coyotes és – hosszabbításban – a Chicago Blackhawks is.

 

Az egyetlen hazai siker – egyben a legnagyobb különbségű győzelem – a Detroit Red Wingsé volt, amely Justin Abdelkader mesterhármasára építve zúzta jégbe a Torontót. Bónusz: a volt Red Wings-vezetőedző, a liga legjobban fizetett trénerévé előlépő Mike Babcock szomorkodott a vendégkispadon a verés után.

„Nem lepett meg, hogy ilyen jó a Detroit. Nekünk viszont ennél jobbnak kellene lennünk” – csóválta a fejét a Detroittól egy nyolcéves, ötvenmillió dolláros szerződéssel elcsábított Babcock.

Abdelkader az első Red Wings-játékos 2001 (és Brendan Shanahan) óta, aki a franchise szezonnyitó mérkőzésén mesterhármast szerzett.

A Chicago elsősorban Patrick Kane duplájának köszönhetően győzött a Barclays Centerben, a brooklyni közönség elég barátságtalanul fogadta a szexuális zaklatással vádolt Blackhawks-sztárt. Nem mintha ez segített volna az Islandersen… A Rangers ellenben nyert a New York-i csapatok közül, 2–1-es hazai előny után fordított Columbusban.

A Coyotes kapusa, Mike Smith 40 védést mutatott be, fenn is akadt szépen rajta az LA Kings. A Winnipeg Jets Mark Scheifele és Blake Wheeler gyors egymásutánban elért góljainak köszönhette elsősorban a New Jersey Devils elleni sikert.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–New York Rangers 2–4
New Jersey Devils–Winnipeg Jets 1–3
Detroit Red Wings–Toronto Maple Leafs 4–0
New York Islanders–Chicago Blackhawks 2–3 – h. u.
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik