NHL: a Rangers kétszer talpra állt, mégis a címvédő nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 07:33
null
Az Ovecskin, Kuznyecov, Orlov trió hozta össze a Washington győztes gólját (Fotó: Washington Capitals Twitter)
A címvédő Washington Capitals a hosszabbításban szerzett góllal győzte le 6–5-re a New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

 

A mérkőzés rendes játékideje tízgólos döntetlennel ért véget – a Rangers kétszer egyenlített mínusz kettőről –, az orosz Jevgenyij Kuznyecov 40 másodperccel a ráadás vége előtt ütötte a fővárosiak győztes gólját.

Jól indult a Rangerstől igazolt Mats Zuccarello bemutatkozása a Dallasban, hiszen lőtt egy gólt, előkészített egy másikat, ám később egy lövés blokkolása közben olyan súlyos sérülést szenvedett, amilyennel előreláthatóan négy hetet pihennie kell. Csapata mindenesetre legyűrte a Chicagót.

A nyugati éllovas Calgary az utolsó percben, Austin Czarnik góljával nyújtotta ötmeccsesre a győzelmi sorozatát, és nyert üldözője, a San Jose is, amely Joe Pavelski klasszikus mesterhármasával fordított Detroitban.

A Minnesota a napokban megszerzett Ryan Donato hosszabbításban ütött góljával gyűrte le a St. Louist, és Darcy Kuemper 34 védésére építkezve fontos sikert aratott az Arizona is, amelynek a legutóbbi nyolc meccsén ez volt a hatodik győzelme.

NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–New York Rangers 6–5 (2–1, 1–1, 2–3, 1–0) – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 3–4 (0–2, 2–1, 1–1)
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 3–5 (2–1, 1–3, 0–1)
Minnesota Wild–St. Louis Blues 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Calgary Flames 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)
Arizona Coyotes–Winnipeg Jets 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik