Itt van Amerika
MTI/M. D. 2021.03.18 08:16 Frissítve: 2021.03.18 17:10

NHL: 7–0-s második harmad, kilencgólos Rangers-diadal

A New York Rangers úgy verte meg 9–0-ra a Philadelphia Flyerst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, hogy a második harmadban hét gólt rámolt be vendége kapujába.

 

Mika Zibanejad (balra) a három gólpassza után bő tíz perc alatt mesterhármast ütött (Fotó: Getty Images)


A meccs legjobbja, a svéd Mika Zibanejad ligarekordot állított be azzal, hogy csak a második játékrészben hat kanadai pontot (három gól, három assziszt) ért el. Ilyesmire NHL-meccsen korábban egyedül Bryan Trottier (New York Islanders) volt képes, még 1978-ban. A svéd Zibanejad most négy lövés alatt ütött mesterhármast, előtte pedig 76 kísérletből volt ennyiszer eredményes.

Utoljára Mark Messier tudott hat pontot szerezni Rangers-játékosként egy összecsapáson, 2 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott a Pittsburgh Penguins ellen 1992. november 25-én. A klubcsúcs hét pont, ez Steve Vickers nevéhez fűződik, aki 1976. február 18-án a Washington Capitals felett aratott 11–4-es diadal során mesterhármast és négy asszisztot jegyzett. A New York-iak ezt megelőzően 1998. november 10-én lőttek legalább kilenc gólt, akkor 10–2-re verték a Tampa Bay Lightningot.

A Rangers legutóbb 1986-ban tudott győzni kilencgólos különbséggel, akkor a New Jersey volt az „áldozat”. Ebben az idényben a kilenc lőtt gól ligarekordnak számít.

Érdekesség, hogy a Rangers a szakmai stábja nélkül játszotta le a meccset, ugyanis David Quinn vezetőedző, valamint három segítője koronavírus-gyanú miatt nem lehetett jelen. Így Kris Knoblauch, a farmcsapat trénere volt a megbízott edző, és még az ő két embere állt a pad mögött a találkozón.

EGY HARMAD ALATT HÉT RANGERS-GÓL – AZ UTOLSÓ KIVÉTELÉVEL ZIBANEJAD MINDEGYIKBEN SZEREPET JÁTSZOTT

AKI CSAK ZIBANEJAD MESTERHÁRMASÁRA KÍVÁNCSI, ITT MEGTEKINTHETI

A St. Louis Blues sorozatban ötödik vereségét szenvedte el, ezúttal a Los Angeles Kings otthonában maradt alul 4–1-re, míg a Winnipeg Jets hosszabbításban tudott felülkerekedni a vendég Montreal Canadiensen.

A Vancouver Canucks egymás után harmadszor győzött, ehhez most szétlövésben kellett jobbnak lennie az Ottawa Senatorsnál.

Az NHL góllövőlistáját vezető Connor McDavid egy találattal és két assziszttal vette ki a részét csapata, az Edmonton Oilers Calgary Flames elleni sikeréből, így már 18 találatnál jár, ehhez 38 gólpassz  társul. A házigazda Flames először veszített meccset a március 5-én kinevezett edző, Darryl Sutter irányításával.

NHL, ALAPSZAKASZ
Ottawa Senators–Vancouver Canucks 2–3 – szétlövéssel
New York Rangers–Philadelphia Flyers 9–0
Winnipeg Jets–Montréal Canadiens 4–3 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Edmonton Oilers 3–7
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 4–1
Vegas Golden Knights–San Jose Sharks 5–4

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.

2022.06.15 01:05:43

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Menjenek el abba az országba, amelyben egy sportágat vallásként szeretnek, ráadásul értenek is hozzá. Mint Kanadában a jégkoronghoz. Mindent aprólékosan elemeznek, bírálnak, minden vereséget katasztrófaként élnek meg. Ha egy gárdának rosszul megy, a helyi média krízist kiált. Ha jól, azt kérdezi, mikor jön a válság.