Itt van Amerika
MTI/B. D. K. 2021.01.17 08:44 Frissítve: 2021.01.17 09:13

NFL: rekordbeállítás és Rodgers-parádé – főcsoportdöntős a Bills és a Packers

A Buffalo Bills és a Green Bay Packers jutott szombaton a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) főcsoportdöntőjébe.

Aaron Rodgers ismét ellenállhatatlan volt (Fotó: Getty Images)

 

Az alapszakaszban legtöbb pontot szerző „sajtfejűek" hazai pályán a vártnál is simábban, 32–18-as győzelemmel búcsúztatták a két éve döntős Los Angeles Ramst, amely pedig a legkevesebb pontot engedte a ligában. A legjobb támadósor és a legjobb védelem csatáját egyértelműen előbbi nyerte, ugyanis a Green Bay 484 yardot haladt, ebből irányítója, az idény legértékesebb játékosa címre legesélyesebb Aaron Rodgers 296 yardot passzolt, emellett kiosztott két touchdownpasszt, egyszer pedig ő maga futotta meg az ellenfelet.

A másik találkozón a Bills is fölényesen, 17–3-ra nyert a vendég Baltimore Ravens ellen, annak ellenére, hogy a szünetben még 3–3-as döntetlenre álltak. A meccsre alaposan rányomta a bélyegét az erős szél, emiatt a passzjáték akadozott, ráadásul a rúgók is elrontottak két-két mezőnygólkísérletet. A hazaiak a második félidő elején döntötték el az összecsapást: az első támadásukból touchdownt értek el, majd a Baltimore hiába jutott az egyenlítés közelébe, ott irányítója, az előző szezon legértékesebb játékosa, Lamar Jackson eladta a labdát, amellyel 101 yardos visszahordott touchdownt szerzett Taron Johnson, aki ezzel beállította a rájátszásra vonatkozó rekordot. Jackson a következő támadássorozatban ráadásul megsérült, így a Ravens számára esély sem maradt a visszakapaszkodásra.

A másik két főcsoport-elődöntőt ma rendezik; jövő vasárnap a Bills ellenfele a címvédő Kansas City Chiefs vagy a Cleveland Browns lesz, míg a Packers a New Orleans Saintset vagy a Tampa Bay Buccaneerst fogadja majd.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
DIVISIONAL ROUND
AFC
Buffalo Bills–Baltimore Ravens 17–3
később

21.05: Kansas City Chiefs–Cleveland Browns (Tv: Arena4)
NFC
Green Bay Packers–Los Angeles Rams 32–18
hétfőn
0.40:
New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers (Tv: Arena4)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.