NFL: Mahomes ráijesztett a Chiefsre, de főcsoportdöntőbe jutott a Kansas City

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.22. 07:13
null
Patrick Mahomesnak megsérült a bokája, de vissza tudott térni a Chiefsbe, amely a Jaguarst legyőzve jutott főcsoportdöntőbe (Fotó: Getty Images)
Esélyeshez méltóan az AFC és az NFC első kiemeltje is bejutott a főcsoportdöntőbe a profi amerikaifutball-ligában (NFL). A Kansas City Chiefsre alaposan ráijesztett irányítója, az első félidőben kisebb bokasérülést szenvedő Patrick Mahomes, de végül tudta folytatni a játékot, a Főnökök pedig 27–20-ra legyőzték a Jacksonville Jaguarst. Az NFC első kiemeltje, a Philadelphia Eagles nem kegyelmezett a New York Giantsnek, hiszen már az első félidőben 28–0-ra elhúzott és végül tükörsimán nyert 38–7-re.

KANSAS CITY CHIEFS–JACKSONVILLE JAGUARS

Jól kezdett az AFC első kiemeltje, hiszen rögtön első támadásából touchdownig jutott, miután Patrick Mahomes megtalálta kedvenc célpontját, Travis Kelcet, aki teljesen üresen kapta a labdát a célterület előtt, majd további yardokat hozva szerzett vezetést a hazaiaknak.



Egy kiváló visszahordásnak is köszönhetően azonban Christian Kirk gyorsan egyenlített Trevor Lawrence passzából, sőt, a vendégeknek felcsillant a remény a bravúrra, amikor a Főnökök irányítójának, Patrick Mahomesnak megsérült a bokája. A quarterback még az öltözőbe is bement, de a második félidőben folytatni tudta a játékot.



Ennek ellenére Harrison Butker mezőnygólja után a csereirányító, Chad Henne is sikeres drive-ot vezetett: Isiah Pacheco nagy futása után ő is Kelcet találta meg hat pontért.



A harmadik negyedben egy újabb mezőnygóllal tovább növelte előnyét a Chiefs, de a záró felvonás elején a Jags Travis Etienne TD-je után visszajött három pontra.




A játékrész derekán viszont Marquez Valdes-Scantling elkapott hatpontosával és Butker újabb field goaljával megint a vendéglátó tudott ellépni.



A mérkőzés legszebb jelenete a hazaiak újonc védője, Jaylen Watson nevéhez kötődik, aki egy kézzel húzta le a Jaguars-irányító, Trevor Lawrence passzát a negyedik negyedben, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket.



A hajrában ugyan egy mezőnygólig még eljutott a Jacksonville, egyenlíteni már nem tudott, így a Kansas City 27–20-as sikerrel – sorozatban ötödször – jutott főcsoportdöntőbe, ahol a San Francisco 49ers és a Dallas Cowboys mérkőzésének győztesével csap össze hazai pályán.

A Chiefsnél Patrick Mahomes 22 jó passzából 195 yardig és két TD-ig jutott, a futó, Isiah Pacheco 12 labdacipelésből 95 yardot termelt, míg Travis Kelce 14 elkapásból hozott össze 98 yardot és két touchdownt, míg a túloldalon Trevor Lawrence 24 sikeres átadással és 217 yarddal zárt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



PHILADELPHIA EAGLES–NEW YORK GIANTS

A Nemzeti főcsoport első kiemeltje, a Philadelphia Eagles az idényben harmadszor is legyőzte a New York Giantset. A hazaiaknál az irányító, Jalen Hurts ugyanis az első negyedben előbb Dallas Goedertnek adott jó passzt a célterület előtt, majd a játékrész végén DeVonta Smitht is megtalálta.




Sőt, a második negyedben Boston Scott futása után Hurts maga is futott egy hatpontost, így a szünetben már 28–0-ra vezettek a Sasok.


A második félidőben ugyan egy trükkös játék után Matt Breida futásával a Giants is feliratkozott a táblára, de az Eagles a „trash time-ban” sem dőlt hátra, a negyedik negyedben egy mezőnygóllal, majd Kenneth Gainwell futásával végül megsemmisítő, 38–7-es verést mért az Óriásokra.





Jalen Hurts 24 passzkísérletéből 16 volt sikeres 154 yardért és két TD-ért, Gainwell 12 labdacipelésből hozott össze 112 yardot, míg a Giants irányítója, Daniel Jones egy eladott labda mellett zárt 27/15-ös mutatóval és 135 yarddal, a sztárfutó, Saquon Barkley pedig csak kilencszer kapott labdát, s ezekből 61 yardot termelt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
Amerikai főcsoport
Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 27–20
Nemzeti főcsoport
Philadelphia Eagles–New York Giants 38–7

A TOVÁBBI PROGRAM
Amerikai főcsoport
21.00:
Buffalo Bills (2.)–Cincinnati Bengals (3.) (Tv: Arena4)
Nemzeti főcsoport
Hétfő, 0.30:
San Francisco 49ers (2.)–Dallas Cowboys (5.) (Tv: Arena4)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik