NFL: Mahomes beérte Marinót és Montanát; soha nem látott Wilson-blama

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 18:31
null
Újra mosolyogni láthattuk Mahomest (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga 10. fordulójában megszakadt Lamar Jackson 45 meccses sorozata, Tom Brady pedig borzalmasan kezdett a Washington Football Team ellen. Russell Wilsonnal olyan történt, amire eddig nem volt példa karrierjében, Patrick Mahomes nem akármilyen statisztikai mutatóban beérte Joe Montanát, Peyton Manninget és Dan Marinót.


MEGSZAKADT JACKSON SOROZATA

A legutóbbi forduló nyitó meccsén óriási meglepetésre a Lamar Jackson vezette Baltimore Ravens 22–10-ra alulmaradt a Miami Dolphinsszal szemben.

Amióta Jackson passzol Baltimore-ban, a Hollók soha nem értek el ilyen kevés pontot – a 24 éves irányító eddigi 45 mérkőzésén mindig eljutott legalább 14 pontig, ami 1950 óta a leghosszabb sorozat volt az NFL-ben.

 


 

BRADY BORZALMAS KEZDÉSE

A Washington Football Team elleni mérkőzésen Tom Brady az első negyedben kétszer is eladta a labdát – igaz, az elsőt inkább Jaelon Darden számlájára lehet írni –, s ez nagyon ritkán fordul elő vele.

Eddig csupán háromszor történt meg az a 44 éves QB-val, hogy az első játékrészben kétszer is az ellenfél húzza le a passzát. Ebben az idényben kifejezetten jól ment neki eddig az első 15 percben: 8 TD mellett nem volt interceptionje.

 


 

ÖTVEN ÉVE NEM PRODUKÁLT ILYEN FÉLIDŐT A COWBOYS

Érthetetlen volt, hogyan mérhetett megsemmisítő vereséget a Denver Broncos a Dallas Cowboysra az előző fordulóban. Sokan megkérdőjelezték a texasiak védelmét és persze a 75 millió dolláros irányítót, Dak Prescottot is. Nos, a kritikákra csattanós választ adott a Dallas, amely 43–3-ra kiütötte az Atlanta Falconst.

A Cowboys már a szünet előtt 36 pontot szerzett, legutóbb 1980-ban volt erre képes a csapat, illetve 33 pontos előnyre 1971 óta nem volt példa a franchise történetében.

 


 

SUPERCAM VISSZATÉRT!

Ugyan Cam Newton még nem kezdőként tért vissza a Carolina Panthersben, egy-egy játékra így is bedobták a korábbi MVP-t. És milyen parádésra sikerültek azok a playek?! Newton először egy futott, majd egy passzolt touchdownnal jelezte a ligának: „Visszatértem!” És ezt most nem a drámai hatás kedvéért írjuk, valóban ezt kiabálta az egyik hatpontosa után.

Ami még érdekes, hogy karrierje során ez volt csupán a harmadik alkalom, hogy az első két labdabirtoklásából eredményes volt.

 


 

WILSONT LENULLÁZTA A PACKERS

Russell Wilson visszatérése nem sikerült fényesre: a veterán quarterbackkel korábban soha nem történt olyan, hogy ne szerzett volna csapatával pontot – ez 166 mérkőzést foglal magába a rájátszást is beleértve.

Egészen 2011-ig kell visszamennünk, ha olyan alkalmat akarunk keresni, amikor a Seahawks nem szerzett pontot, akkor a Pittsburgh Steelers volt az ellenfél.

 


 

MAHOMES BEÉRTE MANNINGET MONTANÁT ÉS MARINÓT – ÚJRA A JÓ ÚTON A CHIEFS?

A Kansas City Chiefs már hetek óta csak szenvedett, a New York Giantset, majd az Aaron Rodgerst nélkülözni kényszerülő Green Bay Packerst is épphogy megverte.

Vasárnap éjszaka azonban ismét a régi KC-t láthattuk, a csoportrivális Las Vegas Raidersnek esélye sem volt Andy Reid együttese ellen. Patrick Mahomes harmadik olyan meccse volt az NFL-ben, amikor 400 passzolt yard mellé 5 touchdownpasszt is kiosztott. Ezt csupán Peyton Manning, Dan Marino és Joe Montana mondhatja el magáról.

 


 

TYREEK HILL TARTHATATLAN…

A hihetetlen sebességgel bíró wide receivernek már 55 elkapott hatpontosa van, ami a Kansas City Chiefs történetében a harmadik legtöbb. Csupán Otis Taylor (57) és a legendás tight end, Tony Gonzalez (76) előzi meg a rangsorban.

 


 

…ÉS DEEBO SAMUEL IS

Elképesztő éve van a San Francisco 49ers elkapójának: 979 yardjánál korábban csak egyetlen wide receiver szerzett többet a franchise históriájában – 1990-ben Jerry Rice 1006 elkapott yarddal állt.

Samuel valószínűleg Tyreek Hill mellett akkor a legjobb, amikor gyorsan a kezébe juttatják a labdát, ő pedig addig fut vele, amíg csak tud: 517 yardja ugyanis elkapás után jött, kilenc forduló után pedig ez 2012 óta a legtöbb az NFL-ben, akkor Percy Harvin nyújtott hasonlóan kimagasló teljesítményt.

 


 

MEGTÖRT A RAMS?

Az első nyolc körben Matthew Stafforddal az élen parádésan futballozott a Los Angeles-i gárda, az elmúlt két fordulóban viszont ez nem mondható el. Azon a bizonyos nyolc meccsen több mint 30 pontot átlagolt a Rams, viszont a legutóbbi meccsein mindössze 26 pontot tudott feltenni a táblára összesen.

 

 

AZ ELŐZŐ HÉT LEGJEI
Passzolt yardok:
Patrick Mahomes (Kansas City) 406
Futott yardok: D'Andre Swift (Detroit) 130
Elkapott yardok: Stefon Diggs (Buffalo) 162

A kategóriák első helyezettjei
Passzolt yardok: Matthew Stafford (Los Angeles Rams) 3014
Futott yardok:Derrick Henry (Tennessee), Jonathan Taylor (Indianapolis) 937
Elkapott yardok:
Cooper Kupp (Los Angeles Rams) 1141
Szerelések: Kenny Young (Denver) 103
Sackek: Myles Garrett (Cleveland) 13
Interceptionök: Trevon Diggs (Dallas) 8

BÁTOR JÓSKA

Ebben a fordulóban úgy gondoljuk, hogy a Buffalo Bills hazai pályán legyőzi az Indianapolis Colts együttesét, a javulónak tűnő Chiefs-védelem pedig kicsit visszakerül a földre a Dallas Cowboys ellen, amelyben Dak Prescott simán 300 passzolt yard fölé megy. Russell Wilson és a Seattle Seahawks szerintünk a 24 pontot sem éri el a csoportrivális 35szal szemben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik