NFL: hamis oltási igazolványok miatt tiltották el a Tampa játékosait

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.12.03. 09:51
null
Antonio Brown és két csapattársa örülhet, ha megússza hárommeccses eltiltással (Fotó: Getty Images)
Az NFL három-három mérkőzéses eltiltással sújtotta a Tampa Bay Buccaneers három játékosát, köztük Antonio Brown elkapót, mert hamis védettségi igazolvánnyal próbálták meg elhitetni, hogy megfelelnek a liga koronavírus elleni szabályainak.

Az NFL azt követően indított vizsgálatot, hogy az egyik helyi lap megvádolta a játékosokat a hamisított igazolványok használatával.

A lap vádjaira a klub úgy reagált, hogy minden játékosát beoltották a Covid ellen, és üres rágalmazásnak találja. Ám miután a liga alapos vizsgálatok után arra jutott, hogy valóban nem hivatalos a két elkapó, Antonio Brown és John Franklin III, valamint Mike Edwards safety oltási kártyája, a bajnoki címvédő Buccaneers megköszönte az NFL-nek, hogy nem hagyta annyiban a problémát.

A Tampa Bay Times úgy tudja, Brownnak Franklin intézte a hamis igazolványt.

Mindhárom játékost fizetés nélküli szabadságra kötelezte a liga, csak december végén térhetnek vissza a pályára. Egyikük sem vitatja a vizsgálat eredményét, elfogadták büntetésüket. Ez az első ilyen eset az NFL-ben.

Az Egyesült Államokban a hamis védettségi igazolvány birtoklása ötéves börtönbüntetéssel járhat, de az NFL ügyelt arra, hogy az eltiltásokról szóló nyilatkozatában használt jogi kifejezések ne vonjanak maguk után automatikus hatósági bűnügyi eljárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik