NFL: Bradyék kiestek, Prescott továbbjuttatta a Cowboyst

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.17. 08:17
null
Dak Prescott az idény egyik legjobb teljesítményével rukkolt elő (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának wild card körében a Dallas Cowboys 31–14-re legyőzte a Tampa Bay Buccaneerst és utolsóként bejutott a Főcsoport-elődöntőbe.

 

Dak Prescott remek passzával kerültek fel az első pontok az eredményjelzőre, Dalton Schultz kapta el a Dallas Cowboys QB-jének a labdáját, ezzel szerezték meg a vezetést az első negyedben vendégek. A második játékrészben Prescott egy méterről futott be a célterületre, miután szinte az összes Buccaneers-védővel elhitette, hogy passzolni fog. A negyedben tovább remekelt és Schultzcal összehozták a Cowboys harmadik TD-jét is, így 18–0-s előnyben voltak a vendégek a félidőben.


Prescott ott folytatta a harmadik negyedben, ahol korábban abbahagyta, Michael Gallupnak is kiosztott egy TD-passzt. Érdekesség, hogy Brett Maher ezt az extra pontot – ahogyan a korábbiakat – sem tudta megszerezni, így 24–0-ra vezetett a Cowboys. Erre a touchdownra már volt válasza a Buccaneersnek, Tom Brady passzolt Julio Jonesnak, 6 pont a hazaiak neve mellé is került az eredményjelzőn.

Az utolsó játékrészben Prescott, kiosztotta a 4. TD-passzát is a meccsen. A Tampa még egy touchdownt össze tudott hozni, de ez nem volt elég, a Dallas jutott tovább a Főcsoport-elődöntőbe.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD KÖR

NFC
Tampa Bay Buccaneers (4.)–Dallas Cowboys (5.) 14–31

KORÁBBAN
NFC
San Francisco 49ers (2.)–Seattle Seahawks (7.)41–23
Minnesota Vikings (3.)–New York Giants (6.) 24–31

AFC
Jacksonville Jaguars (4.)–Los Angeles Chargers (5.) 31–30
Buffalo Bills (2.)–Miami Dolphins (7.)34–31
Cincinnati Bengals (3.)–Baltimore Ravens (6.)24–17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik