NFL: 17 pontos hátrányból állt fel a Dolphins, de így sem tudott csodát tenni

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 22:58
null
Nehezen, de hozta a kötelezőt a Bills (Fotó: Getty Images)
A Buffalo Bills a vártnál jóval nehezebben, 34–31-re győzte le a Miami Dolphinst az NFL rájátszásának első körében, vasárnap, így bejutott a Főcsoport-elődöntőbe. 


A 13–3-as mérleggel végző Buffalo Bills hazai pályán fogadta az AFC rájátszásába utolsóként bejutó Mimai Dolphinst, amely ezen a mérkőzésen sem számíthatott első számú irányítójára, Tua Tagovailoára, így szinte mindenki biztosra vette, hogy fölényes Bills-sikert láthatunk majd.

Így is indult a meccs, Josh Allen hamar touchdownt passzolt, majd a Bills gyors labdaszerzése után egy futott TD-t is feltettek a táblára a hazaiak, ezt követően pedig egy mezőnygóllal már 17–0-ra vezettek.

Csakhogy a Skylar Thompson vezette Dolphins nem adta fel. A futás ugyan nem ment, de a passzjáték helyenként ült, a védelem pedig remekelt, a vendégek pedig három mezőnygóllal és egy nyolcpontos TD-vel válaszoltak. A szünet előtt a Bills még feltett egy mezőnygólt a táblára, így 20–17-es vezetéssel mehetett az öltözőben a félidőben.

 

A második játékrész aztán szürreálisan indult: a Bills irányítóját, Josh Allent az endzone-hoz közel sackelték, s össze is szedte a labdát a Dolphins, majd meg sem állt a célterületig, ezzel 24–20-ra már ő vezetett. A Bills ettől természetesen nem tört meg, Gabe Davis és Cole Beasley is elkapott egy TD-t Josh Allen passzából, míg a túloldalon egy futott hatpontost jegyezhettünk fel, így 34–31-es Bills vezetéssel kanyarodtunk rá a negyedik negyed hajrájára.


 

A Dolphinsnak megvolt az esélye az egyenlítésre, de buta hibák tömkelegét követte el a támadósor, aminek az lett a vége, hogy a Bills bő két perccel a vége előtt visszakapta a labdát, s nem engedte ki a kezéből a győzelmet. 31–34


AMERIKAI FUTBALL
NFL, RÁJÁTSZÁS
WILD CARD KÖR

Miami Dolphins–Buffalo Bills 31–34

KÉSŐBB
Amerikai főcsoport
Hétfő, 2.15: Cincinnati Bengals (3.)–Baltimore Ravens (6.) (Tv: Arena4)
Nemzeti főcsoport
22.40:
Minnesota Vikings (3.)–New York Giants (6.) (Tv: Arena4)
Kedd, 2.15: Tampa Bay Buccaneers (4.)–Dallas Cowboys (5.) (Tv: Arena4)

KORÁBBAN
Nemzeti főcsoport

San Francisco 49ers (2.)–Seattle Seahawks (7.) 41–23
Amerikai főcsoport
Jacksonville Jaguars (4.)–Los Angeles Chargers (5.) 31–30

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik