NBA: LeBron megelőzte Nasht asszisztokban, újabb csúcsot állított fel – videó

Vágólapra másolva!
2023.02.01. 08:03
null
LeBron James 38 évesen sem lassít (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján a Los Angeles Lakers hosszabbításban 129–123-ra legyőzte a New York Knickset. LeBron James ezúttal is parádésan teljesített. Amellett, hogy megelőzte Steve Nasht az asszisztok örökranglistáján, még tripla-duplát is ünnepelhetett – ő lett az első játékos az NBA történetében, aki a huszadik idényében egy meccsen tíz fölött végzett pontok, asszisztok és lepattanók terén. A Los Angeles Clippers a Chicago Bulls vendégeként győzedelmeskedett, a Miami Heat Clevelandben három ponttal bizonyult jobbnak a Cavaliersnél. A Janisz Adetokunbo vezette Milwaukee Bucks simán nyert a Charlotte Hornets ellen, a Denver Nuggetsnek sem okozott különösebb problémát a New Orleans Pelicans.


Részletekért kattintson ide!

Nem a Los Angeles Lakers számított esélyesebbnek a New York Knicks vendégeként, de a kaliforniai gárda LeBron James vezérletével a hosszabbításban kiharcolta a győzelmet – 129–123-mal ért véget a mérkőzés. A Lakers 23-asa egy este alatt két történelmi tettet hajtott végre – a „Király” 11 asszisztot osztott ki, ezzel megelőzte Steve Nasht az örökranglistán. Csak John Stockton, Jason Kidd és Chris Paul mondhatja el magáról, hogy többször szolgálta ki a társakat. Azzal viszont csak Lebron dicsekedhet, hogy a huszadik idényében tripla-duplára volt képes, ilyen korábban soha nem történt az NBA-ben. A 38 éves klasszis 28 ponttal, tíz lepattanóval és ahogy az előbb említettük, 11 assziszttal zárt.



A szintén Los Angeles-i Clippers a Chicago Bulls vendégeként győzedelmeskedett 108–103-ra, Kawhi Leonard 33 ponttal segítette hozzá csapatát a sikerhez.

Jóval simábban, 124–115-re nyert a Milwaukee Bucks a Charlotte Hornets ellen. Ismét brillírozott Janisz Adetokunbo, a görög kosaras a 34 pontja mellett 18 lepattanót is begyűjtött. Fontos megemlíteni, hogy a keleti rangadón, a hatodik kiemelt Miami Heat idegenben rendkívül szoros találkozót vívott az ötödik Cleveland Cavaliersszel – némi meglepetésre Jimmy Butlerék 100–97-re győzni tudtak.

Sima meccset láthattak Denverben is, ahol a Nyugati főcsoport éllovasa, a Nuggets 122–113-ra felülmúlta a Zion Williamsont ismét nélkülözni kényszerülő New Orleans Pelicanst.

KOSÁRLABDA
NBA, ALAPSZAKASZ

Cleveland Cavaliers–Miami Heat 97–100
New York Knicks–Los Angeles Lakers 123–129 – hosszabbítás után
Chicago Bulls–Los Angeles Clippers 103–108
Milwaukee Bucks–Charlotte Hornets 124–115
Denver Nuggets–New Orleans Pelicans 122–113

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik