NBA: LeBron James karrierje 100. tripla duplája is kevés volt a Grizzlies ellen

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.12.10. 07:05
null
Hiába a történelmi tripla dupla, kikapott a Lakers (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján LeBron James hiába jutott el jutott el karrierje 100. olyan mérkőzéséig, amikor tripla duplának örülhetett, a Los Angeles Lakers meglepetésre így is alulmaradt a Memphis Grizzlies ellen. A Joel Embiid vezette Philadelphia 76ers hazai pályán kapott az Utah Jazztól, a San Antonio Spursnek nem jelentett akadályt a Denver Nuggets.


A Lakers jól kezdte a mérkőzést, hiszen az első negyed után négypontos előnyben volt, ám a második játékrészben a Memphis ellenállhatatlanul játszott, így a szünetre már a hazaiak voltak hatpontos előnyben.

LeBron James 20 pontot, 10 lepattanót és 11 asszisztot jegyzett – ez volt a klasszis kosárlabdázó 100. tripla duplája karrierje során, ám ez is kevés volt a Los Angeles-i együttesnek: bár a fordulás után még volt, hogy a Lakers átvette a vezetést, az utolsó negyedben már nem adott esélyt a hazai csapat, s a Memphis végül 108–95-re győzedelmeskedett.


Joel Embiidnek és a Philadelphia 76ersnek nem volt sok esélye a Nyugati Konferencia harmadik kiemeltjével szemben: az álmoskás kezdés után a Jazz átgázolt a Phillyn, s 118–96-ra nyerni tudott.

Részletes összefoglaló itt!

NBA, ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–Utah Jazz 96–118
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 108–95
San Antonio Spurs–Denver Nuggets 123–111

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik