NBA: Jokicsék bedarálták a címvédőt, egy ponttal nyert a Lakers

Vágólapra másolva!
2023.02.03. 07:36
null
Nem viccelt a „Joker”, Nikola Jokics ismét ellenállhatatlan volt (Fotó: Getty Images)
Magabiztos győzelmet aratott a címvédő Golden State Warriors ellen a Denver Nuggets az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint péntek hajnali játéknapján. A nap további meccsein a Los Angeles Lakers szoros meccsen nyert az Indiana Pacers otthonában, a New York Knicks is megszenvedett a Miami Heattel. A Cleveland Cavaliers és a Chicago Bulls egyaránt simán verte a Memphist és a Charlotte-ot, a Dallas Mavericks két vállra fektette a Pelicanst, míg a Bucks drámai meccsen verte a Los Angeles Clipperst.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem sok babér terem LeBron Jamesnek és társainak Indianában, hiszen az elveszített első két negyed után 13, míg az utolsó felvonás előtt 12 pont volt a különbség a csapatok között. A záró negyedben aztán összeomlott a Pacers, a dupla-duplát jegyző Davis vezette Lakers pedig remek hajrával megszerezte a győzelmet.

Nem sok esélyt adott a a Cavs a Grizzliesnek, a clevelandi gárda győzelmét a remek napot kifogó Darius Garland, valamint a a remek csapatjáték jelentette. A vendégcsapatban hiába végeztek hárman is 20 dobott pont fölött (Ja Morant ezúttal is hozta a látványos megoldásokat), ez sem bizonyult elégnek a sikerhez.

 


 

Kiélezett küzdelmet hozott a New York–Miami ütközet. Mindkét fél két negyedet nyert meg, így nem volt meglepő, hogy nüanszok döntöttek a győztes kilétéről. A Heatben Jimmy Butler nem fogott ki jó napot, ellenben a másik oldalon R.J. Barrett 30 pontot dobott, míg Julius Randle egy dupla-duplával vette ki a részét a Knicks győzelméből.

 


 

Nem borult a papírforma Chicagóban, ahol az idény egyik legrosszabb csapatának számító Hornets simán kikapott a Bullstól. DeMar De Rozan ezúttal nem extrázott a hazai csapatban, társai viszont hozták a kötelezőt, így a Bulls tovább robog a rájátszás felé.

A Dallasban ezúttal is Luka Doncic volt a nyerőember. A szlovén kiválóság ezúttal 31 pontig jutott a Pelicans ellen, amely halovány első félidei játékának köszönhette a vesztét. A 40 (!) dobott ponttal megnyert első negyed megalapozta a Mavs sikerét, így a New Orleans-i alakulat hiába hajrázott a dupla-duplát jegyző Valanciunas vezetésével, alulmaradt.

 

 

Nikola Jokics történelmet írt a Warriors ellen. A nyugaton a január legjobb játékosának megválasztott szerb center mindössze a 7. játékos lett az NBA történetében, aki zsinórban két meccsen is 20 pont, 10 lepattanó és 15 assziszt fölött zárt. A tripla-duplázó „Joker” megsemmisítő csapást mér a címvédőre, melyben a hiába zárt Steph Curry és Jordan Poole is 20 pont fölött, nem tudták felvenni a versenyt a denveri „bányászokkal”.

 


 

Parádés játékkal vette a hátára a Milwaukee-t Janisz Adetokunbo. A görög klasszis 54 (!) dobott ponttal és 19 lepattanóval dupla-duplázott, így gyakorlatilag egymaga szerezte csapata pontjainak több, mint felét. A Clippers nem játszott rosszul, többek között Kawhi Leonard és Norman Powell is jó napot fogott ki, de az utolsó negyedben 9 pontos előnyből állt fel a Bucks, amely drámai körülmények között csikarta ki a győzelmet.

 

NBA, ALAPSZAKASZ
Indiana Pacers–Los Angeles Lakers 111–112
Cleveland Cavaliers–Memphis Grizzlies 128–113
New York Knicks–Miami Heat 106–104
Chicago Bulls–Charlotte Hornets 114–98
Dallas Mavericks–New Orleans Pelicans 111–106
Denver Nuggets–Golden State Warriors 134–117
Milwaukee Bucks–Los Angeles Clippers 106–105

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik