NBA: így kezdte az előidényt Scottie Pippen fia a Lakersben – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 07:52
Magyar idő szerint keddre virradóra ifjabb Scottie Pippen lejátszotta élete első NBA-előidénybeli mérkőzését a Los Angeles Lakersben – csapata nagyon kikapott a Sacramento Kingstől (75–105), de a 21 éves kosárlabdázó sok biztató kommentet gyűjtött be a közösségi médiában.

Ifjabb Scottie Pippen bő 15 percet játszott, négy pontot szerzett (2/7), egy gólpasszt adott, négy pattanót szedett. LeBron James nem szerzett mezőnykosarat (0/7), Anthony Davis 11 ponttal vezette a Lakers lőlapját – nem volt kérdés, hogy a 16 pontos Keegan Murray húzta Kings simán nyerni fog.

ÍZELÍTŐ SCOTTIE PIPPEN JR. HÉTFŐI JÁTÉKÁBÓL



„Ha az apád is az NBA-ben játszott, az azt jelenti, hogy célkereszt van a hátadon – jellemezte helyzetét egy közelmúltbeli interjúban Scottie Pippen Jr. – Az, hogy eddig kezelni tudtam ezt, és elmondhatom, hogy itt vagyok én is, már jó érzéssel tölt el. Tudom, nagyok az elvárások, mindenki azt akarja, hogy úgy játsszak, mint az apám, de ezt a terhet próbálom távol tartani magamtól.”

A 21 éves irányítót nem választották ki az idei NBA-drafton, de így is lehetősége nyílt szerződést kötni a Lakersszel, amit „egy álom megvalósulásának” nevezett.

„Őrület, hogy olyan kaliberű kosarasokkal edzhetek együtt, akiket korábban csak csodálni volt alkalmam, amikor apám levitt az edzőterembe. Ezt még szoknom kell” – ismerte el ifjabb Pippen.

Mint ismert, az idősebb Scottie Pippen alapjátékosa volt a Chicago Bullsnak, hat NBA-bajnoki címet szerzett a Michael Jordan-fémjelezte csapattal, két olimpiai bajnoki címet is őriz – tagja volt az 1992-ben Barcelonában diadalmaskodó amerikai válogatottnak, a klasszikus Dream Teamnek.

Az NBA előidénye október 14-én ér véget (a Lakersre további öt meccs vár), az alapszakasz október 18-án kezdődik Boston Celtics–Philadelphia 76ers és Golden State Warriors–Los Angeles Lakers mérkőzéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik