Itt van Amerika
MTI 2019.10.08 13:53 Frissítve: 2019.10.08 14:14

NBA: a kínai televízió felfüggesztette a közvetítéseket

A Houston Rockets igazgatójának Hongkongot támogató bejegyzése miatt a kínai állami televízió (CCTV) felfüggeszti az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) előszezonos mérkőzéseinek a közvetítését.

 

Adam Silver is kiállít Daryl Morey mellett (Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong)

Daryl Morey néhány napja twitteres közösségi oldalára egy képet tett ki ezzel az aláírással: Harcoljatok a szabadságért, álljatok ki Hongkong mellett. Adam Silver NBA-főigazgató nem sokkal később kiállt a klubigazgató mellett.

Válaszul a CCTV kedden közölte, hogy nem sugározza élőben az NBA felkészülési meccseit, amelyeket milliók néznek a tévében. A Kínai Kosárlabda-szövetség azt tudatta, hogy beszünteti az együttműködést a Rocketsszel. Legújabb fejleményként pedig a Vivo kínai mobiltelefongyártó jelentette be, hogy felfüggeszti a kooperációt az NBA-vel, a vállalat az egyik kiemelt szponzora azoknak az előszezonos mérkőzéseknek, amelyeket a Los Angeles Lakers és a Brooklyn Nets vív a héten Sanghajban és Sencsenben.

A Kínához tartozó, de nagyfokú önállóságot élvező Hongkongban áprilisban kezdődött a tüntetéshullám, a demonstrálók eleinte a kiadatási törvény módosítása ellen tiltakoztak, majd a tömeges felvonulások demokratikus reformokat követelő, az erősödő pekingi befolyást elutasító és a kormányzó távozását követelő tiltakozásokká nőtték ki magukat. A tüntetések gyakran erőszakba torkollottak, komoly forgalmi fennakadásokat és súlyos gazdasági károkat okozva a metropolisznak. A rendszer bírálói attól tartanak, hogy a kormányzó emiatt rendkívüli intézkedéseket hoz, és kérni fogja a kínai hadsereg beavatkozását.

2021.01.23 09:48:01

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Kevin Durant nélkül a Nets gyakorlatilag simán alulmaradt a Clevelanddel szemben.

2021.01.22 08:39:49

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

LeBron Jamesék 19 triplával és jó védekezéssel vették be Milwaukee-t a rangadón.

2021.01.21 09:59:53

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS, MIHÁLY NORBERT (KEZDO5.HU)

Csaknem 100 pontot dobott a Durant, Harden, Irving trió, de így is kikaptak a tartalékos Cavstől.

2021.01.19 09:08:55

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (KEZDO5.HU)

A Suns sem bírt a belendülő Memphisszel, levédekezte a Dallast a Toronto.