NBA: 82 pontot dobott a két hátvéd, hosszabbításos Cavs-siker Bostonban

GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)GOBODICS TAMÁS, AGÁRDI LÁSZLÓ (kezdo5.hu)
Vágólapra másolva!
2022.10.29. 08:58
null
Donovan Mitchell (középen) meg sem állt 41 pontig a Boston ellen (Fotó: Getty Images)
A Philly a Torontónak, a Denver pedig a Jazznek vágott vissza, továbbra is nyeretlen a Lakers, nem hibázott a Suns, a Chicagót is legyőzte a Spurs, megnyerte a Knicks elleni rangadót a Milwaukee. Ez történt hajnalban az NBA alapszakaszában.

 

Detroit Pistons–Atlanta Hawks 112–136

Az irányítók megcsinálták a show-t.A Hawksnál Trae Young és Dejounte Murray is remek teljesítménnyel jelentkezett, előbbi 36 pontig és 12 gólpasszig jutott 12/20 jó dobással, míg utóbbi 26 pontot, 4 lepattanót és 5 gólpasszt tett be a közösbe 12/21-es mezőnymutatóval. A két irányító alig hibázott, Young egy, Murray nulla eladott labdával zárt, ugyanakkor a túloldalon Cade Cunningham is felvette velük a versenyt, így az első félidő szorosan alakult: Cunningham 35 pontos karriercsúcsot szórt 14/23 jó dobással, begyűjtött 9 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt, ráadásul ő is csak egyszer adta el a labdát, de a harmadik negyedben a legrosszabbkor gyűjtötte be az ötödik személyi hibáját, az ő agresszivitását nem tudták pótolni a társak. Kiemelendő, hogy a három labdabiztosan játszó irányító játéka csapatszinten is megjelent az eladott labdák számánál, a Hawks mindössze hétszer, a Pistons játékosai pedig 11 alkalommal szórták el a játékszert.

Mélyebb volt a Hawks.Egy félidő után két pont volt csak a csapatok között, de a harmadik negyed elején a Hawks futott egy 11–0-t, majd ugyanebben a játékrészben Cunningham is begyűjtötte az ötödik személyi hibáját, és innentől kezdve a kezükben tartották a meccset a vendégek. A Pistons addig is leginkább a 38 kiharcolt büntetőjével tudott meccsben maradni, aminek a jelentős része az első félidőben jött, mert ezzel párhuzamosan csak 43 százalékkal dobtak mezőnyből, míg a Hawks 56,7 százalékkal. Mélyebbek is voltak a vendégek, Onyeka Okongwu (16 pont, 7 lepattanó) vezetésével 53–17-re nyerte a második sorok csatáját a Hawks, miközben Cunningham csak Bojan Bogdanovic (22 pont, 9/9 büntető) és Isaiah Stewart (17 pont, 8 lepattanó) kettősétől kapott segítséget, a gyengélkedő kispad mellett az már végképp nem fért bele nekik, hogy Saddiq Bey 2/8-at szenvedjen össze mezőnyből.

A Pistons legjobb dobói:Cunningham 35, Bogdanovic 22/9, Stewart 17/6
A Hawks legjobb dobói:Young 36/12, Murray 26/6, Okongwu 16

Orlando Magic–Charlotte Hornets 113–93

Már a Magic sem nyeretlen.Rendre szoros meccseket játszott eddig a Magic, de a végén mindig hiányzott nekik egy kicsi a sikerhez, ezúttal viszont nem lehetett kérdéses a győzelmük, a második negyedet egy 20-3-as futással zárták, 36 percet követően pedig 29 ponttal vezettek. Ezúttal is az 1/1-es Paolo Banchero állt a csapat élére, aki az NBA történetének hatodik olyan játékosa lett, aki pályafutása első hat meccsén kivétel nélkül legalább 20 pontot szórt, 27 perc alatt 21 ponttal, 12 lepattanóval és 7 gólpasszal zárta a meccset, ezzel Wilt Chamberlain, Oscar Robertson, Elvin Hayes, Dominique Wilkins és Grant Hill nyomdokaiba lépett. Banchero mellett is akadtak jó teljesítmények, Mo Bamba (19 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) a padról okozott komoly károkat a Hornetsnek 17 perc alatt, de az előtte kezdő Wendell Carter Jr. is hozzátett 15 pontot, 5 lepattanót és 4 gólpasszt, Franz Wagnertől ezúttal 13 pont is elégnek bizonyult.

Kilátástalanul játszott a Hornets.A vendégek nehéz helyzetből várták ezt az összecsapást, LaMelo Ball mellett már Terry Rozier játékára sem számíthatnak egy ideje, és hiányzott is a két irányító pontszerzési képessége a számukra. Gordon Hayward próbálta menteni, ami menthető, beszórt 18 pontot és begyűjtött 6 lepattanót, de mellette katasztrofálisan nézett ki a Hornets többi kezdője. Kelly Oubre Jr. 4/16, P.J. Washington 2/9, Dennis Smith Jr. 2/7 dobását süllyesztette csak el, míg Mason Plumlee-t teljesen elnyomta a Magic centersora. Kevéske pozitívum lehet a számukra, hogy Plumlee mögött mindkét fiatal centerük ígéretes megmozdulásokkal szállt be, Nick Richards 14 pontot és 6 lepattanót jegyzett, Mark Williams pedig 7 ponttal és 4 lepattanóval zárt.

A Magic legjobb dobói:Banchero 21/6, Bamba 19/6, Carter Jr. 15
A Hornets legjobb dobói:Hayward 18/9, Richards 14, Bouknight 11/9

Boston Celtics–Cleveland Cavaliers 123–132 – hosszabbítás után

Tatum kezében maradt a Celtics győzelme.Fordulatos meccset játszottak a csapatok, a második negyedben a Celtics tudott elhúzni, a harmadikban a Cavaliers múlta felül az ellenfelét, hogy végül egy pontszegény negyedik negyedben ne tudjanak dűlőre jutni egymással a csapatok. Mindkét oldalon megvoltak a lehetőségek a mérkőzés megnyerésére, Jarrett Allen 20,3 másodperccel a vége előtt csak 1/2 büntetőjét dobta be, amivel 114–114-re alakult az állás, így a Celtics lepörgethette az órát, de Jayson Tatum elhibázta a potenciális meccsnyerőt. A hosszabbításban már nem volt esélye a hazaiaknak, Caris LeVert egymaga túldobta 11–9-re a Bostont ebben a periódusban, és ebbe belejátszott a kiszámíthatóvá váló támadójátékuk is, a ráadásban csak Brown és Tatum dobott rá náluk, 3/7 sikeres próbálkozásig jutottak.

Mitchell és LeVert kikaparták a gesztenyét.Darius Garland végül nem tudott visszatérni, de a Cavaliers hátvédsora nélküle is parádés estét produkált, Donovan Mitchell és Caris LeVert is 41 pontot szórt, utóbbi 7 gólpasszt is kiosztott, majd a hosszabbításban is elő tudott lépni. Mellettük Evan Mobley (19 pont, 10 lepattanó) és Jarrett Allen (12 pont, 11 lepattanó) is dupla-duplázott, miközben a Celticsnél a Brown-Tatum kettős már nem kapott ennyi segítséget. A hazaiak sztárjai ugyancsak elmaradtak a vendégek duójától, mindketten 32 pontig jutottak, és ehhez hozzátettek ugyan 15 lepattanót és 8 gólpasszt is, illetve összességében jó hatékonysággal dolgoztak, de a végére elfogytak – leginkább Marcus Smarttól (11 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) lett volna szükség jobb teljesítményre, 3/15-tel zárt mezőnyből, de Robert Williams III hiányában a Cavaliers magasembereivel sem tudták felvenni a versenyt, ezzel elszenvedték a második vereségüket.

A Celtics legjobb dobói:Tatum 32/9, Brown 32/6, Horford 12/6
A Cavaliers legjobb dobói:LeVert 41/18, Mitchell 41/15, Mobley 19/3

Toronto Raptors–Philadelphia 76ers 90–112

Maxey és a védekezés.Joel Embiid térdproblémák miatt kihagyta ezt a mérkőzést a Phillynél, ez pedig a vendégek saját bevallása szerint meghozta náluk azt a plusz akaratot, ami eddig hiányzott, főleg védekezésben. Az utóbbi meccsek erőtlen csoszogásai helyett most felpörögtek és jobban átérezték a helyzet súlyát, így sokkal-sokkal agresszívebben védekeztek, amivel le is bontották a Toronto játékát – az első negyedben még kaptak 26 pontot, aztán egyre kevesebbet, végül messze az eddigi legjobb teljesítményüket hozták ezen a téren. A sima győzelmet viszont Tyrese Maxey extrája miatt tudták kipipálni: a fiatal hátvéd 10/10-zel kezdett mezőnyből, köztük 7/7 triplával, végül 15/20-ig és 9/12-ig jutott, úgyhogy 44 pontos karriercsúccsal vezette sikerre csapatát – egészen fenomenálisan játszott, nagyon ültek a nehéz dobásai is, de a gyűrűig is bármikor el tudott menni. Az ő klasszisa mellett a többiek elöl háttérbe húzódtak, James Harden például 11 ponttal és 4 gólpsszal zárt, de ez nem számított, az összeálló védekezés és Maxey szupersztár-produkciója elég volt a sima győzelemhez – sosem voltak hátrányban, a nagyszünetben pedig már 17 ponttal vezettek, onnantól csak azt kellett beosztaniuk. Doc Rivers vezetőedző is éltette Maxey-t, de kiemelte, hogy még messze vannak attól, ahova szeretnének eljutni, vannak problémáik, viszont ha minden összeáll náluk, akkor nagyon jó csapatuk lesz.

Langyosabb Raptors.A kanadaiak kezdője kicsit megbicsaklott ezen a meccsen, az eddigi parádék után most Fred VanVleet kilógott a sorból: az irányító 0/11-et dobott mezőnyből, és 0/8-at távolról, ez pedig a szokásosan harmatos kispad mellett nem férhetett bele. Kicsit langyos volt most a Toronto, nem volt meg az igazi átütőerő a társaságban, csapatszinten 38 százalékos mezőnymutatót és 23 százalékos triplázást hoztak össze Barnesék, akik büntetőből is kihagytak kilencet - ehhez jött az, hogy Maxey ízekre szedte őket, ez nagyon nem az ő napjuk volt. Egyénileg Pascal Siakam (26 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és OG Anunoby (19 pont, 9 lepattanó) dicsérhető, de ez most semmire sem volt elég, következőleg az Atlantát fogadják.

A Raptors legjobb dobói:Siakam 26/3, Anunoby 19/6, Trent Jr. 14/6
A 76ers legjobb dobói:Maxey 44/27, Harris 13/6, Melton 13/3

Washington Wizards–Indiana Pacers 117–127

A Pacersé a dobópárbaj.Az Indy az eddigi egyetlen győzelmét is úgy szerezte, hogy túldobta ellenfelét, és most sem a jó védekezésének köszönette a sikerét. A Washington tette a dolgát, Bradley Beal (31 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Kristaps Porzingis (22 pont, 7/13 mezőnyből) és Kyle Kuzma (18 pont, 9 lepattanó) mellett Monte Morris 12 gólpasszal mozgatta a társaságot, 48%-kal mezőnyöztek és 40 százalékkal tripláztak, de a Pacersben ezúttal több volt a tűzerő. A vendégek kezdőötöse összesen 107 (!) pontot tett fel a táblára, Smith és Nesmith 15–15 egysége még hagyján, de Buddy Hield (25 pont, 5/9 tripla), Tyrese Haliburton (25 pont, 12 gólpassz), valamint Myles Turner (27 pont, 10 lepattanó, 5 blokk, 10/10 büntető) is extrát játszott, ez pedig egyszerűen többnek bizonyult a Washingtonénál. Az Indiana 51 százalékos mezőnymutatóval és 54 százalékos triplázással zárt 30 gólpassz mellett, az első negyedben futott egy 22–2-t, amelyből még visszajött a Wizards, de aztán a harmadik negyedben már 80–60-ra is vezettek a vendégek – a fővárosiak egész este csak szaladtak az eredmény után, vissza-visszakapaszkodtak 6-10 pontokra, de ezúttal ennyi volt tőlük a maximum, több volt a pontaz Indyben. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Pacersnél Rick Carlisle vezetőedző nem volt ott a csapattal, helyette Lloyd Pierce meccselt most.

A Wizards legjobb dobói:Beal 31/6, Porzingis 22/6, Kuzma 18/9
A Pacers legjobb dobói:Turner 27/9, Haliburton 25/9, Hield 25/15

Milwaukee Bucks–New York Knicks 119–108

A harmadik negyedben dőlt el.A New York csak egyszer, 22–24-nél, az első negyed hajrájában vezetett az este folyamán, arra ott gyors négy ponttal válaszolt a Bucks és megnyerte a játékrészt, majd a második etapban még hozzátett pár pontot az előnyéhez, de igazán a harmadik negyedben dőlt el a mérkőzés. Ott a hazaiak egy 18–0-s rohamot intéztek, amelyből Janisz Adetokunbo egymaga kilencet vállalt magára, ezzel az időszakkal pedig 90-66-ra léptek meg – a 24 pontos fór már akkora volt, hogy azt lehetett menedzselni. A Knicks nem adta fel, még ebben a játékrészben megfelezte a távolságot és a záró etapban kilenc-tíz pont körül mozgott, de ennél közelebb nem jutott, az a korábbi roham pont elég lehetőséget adott a Milwaukee-nak arra, hogy beossza az erejét, és akkor emeljen a tempón, amikor szükséges. Egyénileg Adetokunbo (30 pont, 14 lepattanó, 9 gólpassz) most is kiemelkedőt nyújtott, de rajta kívül még további hat játékos dobott náluk 12–17 pontot, tehát szinte aki az aktív rotációban komolyabb szerepet kapott, az hozzá is tette a magáét. Emeljük ki, hogy 40 százalék alatti mezőnymutatóval és 30 százalék alatti triplázással nyertek – alig hatszor adták el a labdát és 19 támadópattanót húztak le, a védekezés mellett ez volt a kulcs. Mike Budenholzer csapata így továbbra is veretlen (egyedüliként a ligában), és 4–0-ra áll Middleton, Connaughton, valamint Ingles nélkül, most viszont jöhet az idei első back-to-backje, ma este az Atlantát fogadja.

A védekezés nem volt rossz.Gyors, rohanós meccset játszottak a felek, ezért jöhetett össze viszonylag sok pont azzal együtt is, hogy jól védekeztek – illetve az összesen 32 támadópattanó is ezt segítette. Hátul alapvetően a New York sem volt rossz, félpályán egészen jól elvették a Bucks alapjátékait a vendégek, csak kaptak 22 pontot gyors indításból, a lepattanózást elbukták, és jóval többször adták el a labdát, mint ellenfelük, összegezve ezek okozták a vereségüket. Támadásban nem találták igazán a ritmust, csak 40 százalékkal dobtak mezőnyből, és náluk nem volt egy olyan kiemelkedő játékos sem, mint a túloldalon Janisz – heten is 10 pont fölé jutottak, de ez most nem lett elég a sikerhez. Holnap a nagy formában lévő Clevelandhez utaznak, az sem lesz könnyű menet.

A Bucks legjobb dobói:Adetokunbo 30/3, Allen 17/12, Holiday 16/6
A Knicks legjobb dobói:Barrett 20/3, Randle 14, Quickley 14/6

Minnesota Timberwolves–Los Angeles Lakers 111–102

A végén megoldotta a Minnesota.A mérkőzés elején meg tudott lógni kilenc ponttal a Wolves, de ez nem tartott sokáig, a Lakers egálban tudott maradni a hazaiakkal, a nagyszünetben is döntetlen volt az állás, és utána sem tudta leszakítani magáról ellenfelét a vendéglátó. A záró etapban viszont végül érvényesítette a papírformát a Minny, 83–80 után kicsit odalépett a gázra a társaság és egy 11–4-es rohammal három és fél perc alatt meglógott, innentől pedig már levegőhöz jutott. Ugyan Troy Brown Jr. két triplájával próbált kellemetlenkedni a Los Angeles, de a tízpontos különbséget már lehetett menedzselni, majd amikor a hajrában előbb Anthony Edwards, aztán Karl-Anthony Towns is bevert egy-egy triplát, akkor lezárult a küzdelem. Nem gálázott, nem simázott, de hozta a fontos hazai győzelmet a Wolves, amely idén először tudott egymás után kétszer nyerni, és ezzel már 4-2-re javította a mérlegét - egyénileg Edwards (29 pont 50 százalékkal), Towns (21-8-7), valamint a pusztító Rudy Gobert (22 pont, 21 lepattanó, ebből 8 támadó) is csillogott, ez pedig a Lakers ellen elégnek bizonyult.

Westbrook a padon.A legutóbbi kihagyott meccse után visszatért, de furcsa módon csak a kispadról érkezett a Lakersnél Russell Westbrook, bár azért játszott 33 percet, az ideje megvolt. Végül 6/17-es mezőnymutatóval, 1/4 triplával és 5/10 büntetővel jutott el 18 pontig, 8 lepattanója és 3 gólpassza mellett eladott öt labdát, de vele a parketten nullában voltak a vendégek, míg az első sor inkább mínuszt csinált most. Persze ha ránézünk arra a sorra, nem lepődünk meg: a sérült Anthony Davis nem játszott, így LeBron James (28 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4 labdaszerzés) körül a Walker IV-Beverley-Brown Jr.-Jones kvartett alkotta még a kezdőötöst, ezt nehéz minőségi NBA-keretként értelmezni. Ezt egyelőre nem is tudják megcáfolni Darvin Ham játékosai, most is eladtak 22 labdát, és ezúttal is gyengén dobtak - ugyan egy ideig volt esélyük a győzelemre, de a végén azért lekardozta őket az egyértelműen előrébb tartó Minnesota. A 0–5-ös mérlegben a játékot látva nagy meglepetés egyelőre nincs, most pedig a Denvert fogadják, előzetesen azon a meccsen sem lesz több esélyük.

A Timberwolves legjobbdobói:Edwards 29/9, Gobert 22, Towns 21/9
A Lakers legjobb dobói:James 28/3, Westbrook 18/3, Reaves 12/6

San Antonio Spurs–Chicago Bulls 129–124

Még nem lassít a Spurs.A San Antonio pár órával a találkozó előtt kitette a keretéből a tavalyi elsőkörös draftoltját, Josh Primót, majd lejátszott egy újabb olyan meccset, ahol szenzációs támadójátékkal aratott bravúrgyőzelmet. Végig egál körül mozogtak ezen az estén a Chicagóval, a festékben jól védekeztek és megállították Nik Vucsevicset, míg ők maguk kiválóan dolgoztak elöl: Keldon Johnson ismét megállíthatatlannak bizonyult (33 pont, 6/12 tripla, 11/12 büntető), Jakob Pöltl (21 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 10/12 mezőnyből) és Zach Collins (16 pont, 7/9 mezőnyből) közelről büntetett, és a teljes csapat ezúttal is rendkívül olajozottan, önzetlenül kosárlabdázott. Ezt az 53,5 százalékos mezőnymutatón és a 42 százalékos triplázáson kívül a 37 (!) gólpassz is jól jelzi, Gregg Popovich rendszere ezúttal is szinte tökéletesen működött, egyedül az eladott labdákkal gyűlt meg a bajuk, abból 21-et is vétettek. A korábbi 14 pontos előnyük ugyan semmissé vált, de a hajrában így is találtak megoldást, a záró etapot egálról kezdték, majd hátrányba kerültek (már héttel is vezetett a Bulls), de az utolsó bő hat percet megnyomták: Johnson egymaga sorozatban 12 (!), összességében pedig 15 pontot dobott ekkor, a Spurs alig másfél perc alatt fordított egy 8-0-val, a hajrában pedig minden kulcstsámadást sikerült kosárral befejezni. Pöltl dobott egymás után kettőt, aztán az utolsó percben 122–120-nál Tre Jones is egyet, majd egy jó védekezés után az ő két büntetője lezárta a meccset – 4–2-vel állnak, a Minnesota ellen is jó esélyeik lehetnek.

DeRozan mérföldköve.A liga történetében DeMar DeRozan lett az 50. játékos, aki elérte a 20 ezer pontos határt, stílusosan korábbi csapata ellen, ráadásul egy rá jellemző középtávoli tempóval tette ezt meg. DeRozan 33 pontot szórt 11/20-as mezőnymutatóval és 11/12 büntetővel, rá nem lehetett panasz, de Zach LaVine sérülés miatt kiülte a meccset, Nik Vucsevics pedig 9 pontnál és 5 lepattanónál állt meg, nem bírt Pöltlékkel – Drummond és White azért próbálta pótolni az említetteket, de félpályán nem voltak elég hatékonyak, védekezésben pedig folyamatosan úton voltak a Spurs labdajáratása miatt. Ugyan a negyedik negyedben úgy tűnt, hogy átvették az irányítást és nem sokra vannak attól, hogy megtörjék ellenfelüket, de ez nem történt meg, sőt ők omlottak össze, majd a végén alulmaradtak, így3-3-ra állnak, következőleg jöhet a Sixers elleni rangadó.

A Spurs legjobb dobói:Johnson 33/18, Pöltl 21, Collins 16/6
A Bulls legjobb dobói:DeRozan 33, White 19/9, Drummond 17

Denver Nuggets–Utah Jazz 117–101

Visszavágott a Denver.A szezonnyitón elszenvedett meglepő vereség után most végig uralta a visszavágót a Nuggets, a hazaiak tíz ponttal nyerték az első negyedet, majd a másodikban már a húszat is elérte az előnyük, amikor Boney Hyland sorozatban négy triplát emelt a gyűrűbe. A tetőpontot azonban itt elérte Michael Malone csapata, ezt követően ugyanis nem tudta lezárni a találkozót, a Jazz végig látótávolságon belül maradt, és nem pihenhettek a denveri kulcsemberek – végül azért fordulat nem történt, maradt a magabiztos Nuggets-siker. Az említett Hyland 26 ponttal és 7/12 triplával szállt be a padról, Michael Porter Jr. 22 ponttal, 13 lepattanóval és 4/5 triplával zárt, de olyan csodák is megestek, mint hogy DeAndre Jordan bedobta NBA-pályafutása második hármasát – eddig 984 meccsen egyszer talált be kintről, épp itt volt az ideje a másodiknak. Az is belefért nekik, hogy Nikola Jokics eltűnjön (12 pontnál állt meg a regnáló MVP), hogy Jamal Murray csak kilenc dobást vállaljon, valamint az is, hogy Kentavious Caldwell-Pope kihagyja a mérkőzést - összességében sima győzelemmel vágtak vissza a korábbi vereségért, így 4–2-re javították a mérlegüket.

Az első rossz meccs.4–1-gyel érkezett meg a mérkőzésre a Jazz úgy, hogy az egyetlen vereség holtfáradtan, egy hosszabbításos back-to-back második felén született, de ezen az estén eljött a csapat első idei tényleg rossz meccse is. Ezúttal semmi nem jött össze, védekezésben nem sok közük volt a denveri játékhoz, támadásban pedig ugyan 4/5-tel kezdtek távolról, de aztán 6/34-gyel folytatták, és más megoldást sem tudtak felmutatni. Jordan Clarkson igazi offnightot fogott ki 1/10-es mezőnymutatóval és 0/7 triplával, de most egy kicsit az egész csapatjáték, a labdamozgatás lefulladt – simán kaptak ki, következőleg Memphisben szedhetik össze magukat.

A Nuggets legjobb dobói:Hyland 26/21, Porter Jr. 22/12, Murray 13/6
A Jazz legjobb dobói:Markkanen 17/9, Conley 14/12, Sexton 13/3

Phoenix Suns–New Orleans Pelicans 124–111

Ayton megsérült, kellettek a kiegészítők.Rosszul kezdte ezt a mérkőzést a Phoenix, az esélyesebb hazaiak ugyanis 1/9 triplával nyitottak, ráadásul nyolc perc elteltével megsérült Deandre Ayton. A center rálépett Jonas Valanciunas lábára, és kiment a bokája, majd hamarosan besétált az öltözőbe, és nem láttuk többet. Mivel a húzóemberek egyébként is kissé lapos játékkal rukkoltak elő, így Monty Williams felpörgette a kiegészítőket, akik közül éppen az egyik kezdő vitte a prímet: Mikal Bridges 27 ponttal, 10/13 dobással, 4 gólpasszal és 3 blokkal állt a csapat élére, de az Aytont helyettesítő Bismack Biyombo dupla-duplázott, Torrey Craig 6/6-ot dobott, Cam Payne 12 pontot és 5 gólpasszt tett hozzá, míg a szintén kezdő Cam Johnson 16 egységig jutott. Ez elég is lett ahhoz, hogy ellensúlyozzák Ayton sérülését, illetve a Booker-Paul páros erőtlen meccsét, a kiélezett első két és fél negyed után egy 14–0-s rohammal állva hagyták a New Orleanst a harmadik játékrészben, ezzel pedig el is döntötték a küzdelmet – a záró etapban volt közte 18 pont is, onnantól, hogy kialakult a legjobb Suns-rotáció, márnem volt már visszaút a Pels számára. Ha a vártnál nehezebben is, de végül csak behúzták sorozatban harmadik sikerüket, és úgy állnak 4–1-re, hogy egyelőre holtversenyben övék a legjobb pontkülönbség - magabiztosan fogadhatják a Houstont.

Megállta a helyét a Pelicans.Ingram, Williamson és Jones nélkül, erősen tartalékosan, ráadásul a pályára lépők között is több kisebb sérüléssel vette fel a kesztyűt a New Orleans, ennek ellenére becsülettel küzdött, és komoly erőbedobásra késztette a Sunst. A vendégeknél Jonas Valanciunas 25 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, Naji Marshall 21-6-5-tel zárt, és összesen hatan is tíz pont felett dobtak náluk, egyáltalán nem adták magukat olcsón. A végén érvényesült a papírforma, a harmadik negyedig bírták ezt a tempót, de szégyenkezniük így sincs miért, csak annak szurkolhatnak, hogy minél előbb felépülnek a sérültjeik.

A Suns legjobb dobói:Bridges 27/9, Johnson 16/6, Booker 16
A Pelicans legjobb dobói:Valanciunas 25, Marshall 21/9, McCollum 17

Portland Trail Blazers–Houston Rockets 125–111

Lillard nélkül is nyert a Portland.A legutóbbi meccsen megsérülő Damian Lillard hiányában is jól játszott a Blazers, a vezér helyett az újonc Shaedon Sharpe került be a kezdőbe és dobott 14 pontot, míg a várakozásoknak megfelelően jóval többet vállalt magára Anfernee Simons és Jusuf Nurkic. A hátvéd kereken 30 pontot, 7/15 triplát és 7 gólpasszt jegyzett, ő volt a vezér, de a center is kitett magáért, 27 ponttal, 15 lepattanóval, 3 blokkal és 12/17 jó dobással húzta övéit. Ez pedig így elég is lett a sikerhez, már az első negyedben tíz ponton felüli előnyt építettek ki a hazaiak, akik utána ebből éltek a végéig: a Rockets néha visszajött tízen belüle, egyszer átmenetileg öt egységre közelített, de végig a Portland vezetett, és minden ilyen houstoni felzárkózásra rögtön válaszolt,ismét kétszámjegyűvé tette a különbséget. Az utolsó negyednek közte 14-gyel mentek neki a felek, és a Blazers nem ingott meg, így nagyon fontos győzelmet aratott Lillard nélkül: 53 százalékos mezőnymutatót és 30 gólpasszt hoztak össze Nurkicék, így már 5–1-re állnak, most pedig pár nap pihenő, majd a Memphis elleni hazai meccs következik számukra. Ami pedig a Houstont illeti: nem tudtak védekezni, és a kulcsemberek dobóformája sem ért fel a jóval koncentráltabb Portlandéhez – Kevin Porter Jr. 6/14-et, Jalen Green 4/19-et, az újonc Jabari Smith Jr. pedig 4/13-at hajigált össze, ez nem lehetett elég.

A Trail Blazers legjobb dobói:Simons 30/21, Nurkic 27/3, Grant 15/6
A Rockets legjobb dobói:Gordon 18/12, Porter Jr. 16/3, Sengün 14/3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik