Itt van Amerika
Nemzetisport.hu 2011.06.27 12:12 Frissítve: 2015.03.30 01:09

Hanga Ádám: Texas közel, az NBA még messze

Két nap leforgása alatt nem volt könnyű jegyet szerezni, Hanga Ádámnak mégis sikerült elutaznia vasárnap az Egyesült Államokba, hogy megismerkedjen azzal a klubbal, amely az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosbörzéjének második körében 59.-ként draftolta. A válogatott hátvéd némi izgalommal a szívében, egyedül vágott neki a négynapos ismerkedésnek. Elutazása előtt a reptéren lapunknak beszélt érzéseiről.

Hanga Ádám a napokban olyan helyekre juthat el, ahova magyar ember csak nagyon ritkán (Fotó: Szabó Miklós)

 

– Sajnálja, hogy változott a nyári programja?
– Ha arra gondol, hogy most éppen a horvát tengerparton pihennék, ha nem jön a Spurs meghívása, akkor természetesen egyértelműen nemmel kell felelnem. Leszek még néhány napot kedvesemmel, miután hazatértem.

– Izgul?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem némi drukk. Maga a lehetőség is hátborzongató, nagyon kíváncsi vagyok, mi történik velem az elkövetkező négy napban. Ráadásul még nem jártam az Egyesült Államokban, ez tovább fokozza izgalmamat.

– Tudja már, mi vár önre San Antonióban?
– Szombat este beszéltem az ottani ügynökkel, aki felvázolta, hogy könnyített edzéseken veszek részt. Ezenkívül megmutatják a várost, a csapat csarnokát és az edzőkomplexumot, szóval zsúfolt lesz a program.

– Gregg Popovichnak is bemutatják?
– Sajnos ezt nem tudom, de nem lenne rossz megismerkedni a Spurs vezetőedzőjével. Az viszont biztos, hogy a szakmai stábból sok emberrel találkozom, akik biztosan hasznos tanácsokkal látnak el. Úgy érzem, szeretettel várnak Texasban.

– Egyik volt csapattársa mindenképpen.
– Igen, szerencsére Tony Crocker már jelezte, hogy valamelyik este elvisz egy remek helyre vacsorázni. Bízom benne, hogy futja rá az időmből.

– Ha már ezt említi, hogyan viseli a hirtelen jött népszerűséget?
– Nincs vele gondom, de azt el kell ismerni, fárasztó volt az elmúlt néhány nap. Tudom, hogy ennek az időszaknak is vége lesz egyszer, és minden visszakerül a normális kerékvágásba. Természetesen nagyon jólesik, hogy ennyien keresnek, gratulálnak. Szerintem a visszatérésem után néhány nappal már csendesebb lesz körülöttem minden, és újra csak a játékkal, a válogatott felkészülésével kell foglalkoznom.

– Mit gondol arról, hogy NBA-klub által draftolt első magyar kosarasként a sportág őshazájába utazik?
– Jó, hogy kiválasztottak, de ez csak egy apró lépés. Számtalan játékost draftoltak már, aki később a liga közelébe sem került. Én is messze vagyok még tőle.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

 

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.

2022.06.15 01:05:43

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Menjenek el abba az országba, amelyben egy sportágat vallásként szeretnek, ráadásul értenek is hozzá. Mint Kanadában a jégkoronghoz. Mindent aprólékosan elemeznek, bírálnak, minden vereséget katasztrófaként élnek meg. Ha egy gárdának rosszul megy, a helyi média krízist kiált. Ha jól, azt kérdezi, mikor jön a válság.

2022.06.06 08:01:00

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A harmadik negyedben remekeltek Steph Curryék és már 29 ponttal is vezettek a Boston ellen.

2022.05.30 23:14:37

Amerikai sportok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A híres ember megnyilvánulása a rajongóin keresztül jelentős gazdasági, politikai és ki tudja még, milyen hatást fejt ki, ezért nagyon nem mindegy, hogy mit mond, mit csinál, akár pénzért, akár meggyőződésből.