Hanga Ádám: Texas közel, az NBA még messze

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 12:12
null
Hanga Ádám a napokban olyan helyekre juthat el, ahova magyar ember csak nagyon ritkán (Fotó: Szabó Miklós)
Két nap leforgása alatt nem volt könnyű jegyet szerezni, Hanga Ádámnak mégis sikerült elutaznia vasárnap az Egyesült Államokba, hogy megismerkedjen azzal a klubbal, amely az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) játékosbörzéjének második körében 59.-ként draftolta. A válogatott hátvéd némi izgalommal a szívében, egyedül vágott neki a négynapos ismerkedésnek. Elutazása előtt a reptéren lapunknak beszélt érzéseiről.

 

– Sajnálja, hogy változott a nyári programja?
– Ha arra gondol, hogy most éppen a horvát tengerparton pihennék, ha nem jön a Spurs meghívása, akkor természetesen egyértelműen nemmel kell felelnem. Leszek még néhány napot kedvesemmel, miután hazatértem.

– Izgul?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem némi drukk. Maga a lehetőség is hátborzongató, nagyon kíváncsi vagyok, mi történik velem az elkövetkező négy napban. Ráadásul még nem jártam az Egyesült Államokban, ez tovább fokozza izgalmamat.

– Tudja már, mi vár önre San Antonióban?
– Szombat este beszéltem az ottani ügynökkel, aki felvázolta, hogy könnyített edzéseken veszek részt. Ezenkívül megmutatják a várost, a csapat csarnokát és az edzőkomplexumot, szóval zsúfolt lesz a program.

– Gregg Popovichnak is bemutatják?
– Sajnos ezt nem tudom, de nem lenne rossz megismerkedni a Spurs vezetőedzőjével. Az viszont biztos, hogy a szakmai stábból sok emberrel találkozom, akik biztosan hasznos tanácsokkal látnak el. Úgy érzem, szeretettel várnak Texasban.

– Egyik volt csapattársa mindenképpen.
– Igen, szerencsére Tony Crocker már jelezte, hogy valamelyik este elvisz egy remek helyre vacsorázni. Bízom benne, hogy futja rá az időmből.

– Ha már ezt említi, hogyan viseli a hirtelen jött népszerűséget?
– Nincs vele gondom, de azt el kell ismerni, fárasztó volt az elmúlt néhány nap. Tudom, hogy ennek az időszaknak is vége lesz egyszer, és minden visszakerül a normális kerékvágásba. Természetesen nagyon jólesik, hogy ennyien keresnek, gratulálnak. Szerintem a visszatérésem után néhány nappal már csendesebb lesz körülöttem minden, és újra csak a játékkal, a válogatott felkészülésével kell foglalkoznom.

– Mit gondol arról, hogy NBA-klub által draftolt első magyar kosarasként a sportág őshazájába utazik?
– Jó, hogy kiválasztottak, de ez csak egy apró lépés. Számtalan játékost draftoltak már, aki később a liga közelébe sem került. Én is messze vagyok még tőle.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik