Először nyert a Rangers, Gáborík volt a hőse

Vágólapra másolva!
2013.01.24. 09:24
null
A Rangers kapusa, Henrik Lundqvist beszélget a három gólt lövő Marián Gáboríkkal a Boston legyőzése után (Fotók: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 5. játéknapján Pittsburghben hengerelt a Toronto, a vendég Maple Leafs kiadós verést mért a Penguinsre. A New York Rangers túlórában, a Vancouver Canucks szétlövésben győzött a Boston Bruins, illetve a Calgary Flames ellen.

Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is megszerezte idénybeli első gólját, csapatuk, a Pittsburgh azonban meglepetésre 5–2-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Torontótól. A Penguins 18 év után kezdhette volna újra három győzelemmel a szezont. A torontóiak örömét beárnyékolja, hogy a második harmadban alkartörést szenvedett csatáruk, Joffrey Lupul, akit egy emberelőnyös szituációban saját csapattársa, Dion Phaneuf talált el.

Harmadik mérkőzésén megszerezte első győzelmét a New York Rangers, amely hosszabbításban múlta felül otthon a Boston Bruinst. Marián Gáborík az első harmadban két gólt lőtt 2 perc 13 másodpercen belül, de a Boston a második játékrészben egyenlített, majd megtette ezt még egyszer a harmadik harmadban. Egyórányi játék után így 3–3-ra álltak a csapatok, a hosszabbításban aztán jött megint Gáborík, és megszerezte a hazaiak győztes gólját. Ez volt a szlovák szélső 14. triplája az NHL-ben.

Ebben a tekintetben Steve Sullivan le van maradva Gáborík mögött, hiszen ő még csak a nyolcadik mesterhármasát jegyezte pályafutása során. Ezzel azonban a 38 éves kanadai csatár nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a Phoenix Coyotes 0–1-ről fordítva sima, 5–1-es győzelmet arasson a Columbus Blue Jackets felett. A Prérifarkasok másik két gólját a svéd Oliver Ekman-Larsson szerezte, aki egy asszisztot is jegyzett a mérkőzésen, amelyet a nagy Coyotes-szurkoló Alice Cooper a helyszínen tekintett meg.

A Vancouver–Calgary mérkőzésen a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert a második harmadban, amit aztán még ebben a játékrészben le is adtak. Végül szétlövés döntött, amelyben az utolsó gólt a rendes játékidő első találatát is jegyző Zack Kassian lőtte, 3–2-re nyert így a Canucks.

 

Blake Comeau (Calgary) mutatja be bréktudományát a Vancouver kapusán, Cory Schneideren
Blake Comeau (Calgary) mutatja be bréktudományát a Vancouver kapusán, Cory Schneideren
NHL
ALAPSZAKASZ, 5. JÁTÉKNAP
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 2–5
New York Rangers–Boston Bruins 4–3 – h. u.
Phoenix Coyotes–Columbus Blue Jackets 5–1
Vancouver Canucks–Calgary Flames 3–2 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik