Először kapott ki a Hawks, Gasol tripla duplája

Vágólapra másolva!
2010.11.08. 08:16
null
Pau Gasol csapata legjobbja volt a Portland ellen (Fotó: Action Images, archív)
Az Atlanta elszenvedte első vereségét – a Hawks a Phoenix Sunstól kapott ki hazai pályán az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 12. játéknapján. Győzött a Boston az Oklahoma otthonában, a bajnok Lakers ezúttal Pau Gasol és Lamar Odom vezetésével nyert a Portland ellen.

Az Atlanta remekül kezdte a szezont, hiszen első hat meccsét megnyerte, ám a hetedik találkozón már nem tudta folytatni jó sorozatát. A Hawks csak a harmadik negyedben játszott igazán jól a Phoneix elleni hazai találkozón, és ez kevésnek bizonyult, ahogy az Al Horford (30), Joe Johnson (34) kettős 64 pontja is.

A kiegyenlítettebb csapatjáték döntött a vendégek javára, mert, amíg a hazaiaknál többen is pont nélkül zártak, addig vendégoldalon a tíz pályára lépő játékos közül mindenki szerzett legalább hat pontot. A Suns 118–114-es sikeréhez a legtöbbet Jason Richardson (21 pont) és Steve Nash (15 assziszt, 19 pont) tette hozzá.

Kimagasló egyéni teljesítmény kontra kiegyensúlyozott csapatjáték– a Hawks–Suns meccshez hasonlóan az Oklahoma–Boston mérkőzést is ezzel a két meghatározóval jellemezhetjük, és ezen a találkozón is utóbbi diadalmaskodott.

A hazaiaknál ugyanis hiába jeleskedett a 34 pontos Kevin Durant, ez kevés volt a feladatokat remekül megosztó Celtics ellen. A vendégeknél a legtöbb pontot Ray Allen dobta (19-et), a legtöbb asssziszt Rajon Rondo nevéhez fűződött (10), míg a palánk alatt Jermaine O'Neal gyűjtötte a legtöbb labdát (9 lepattanó).

A Lakers–Trailblazers meccsen elsősorban az döntött a hazaiak javára, hogy a bajnok kezdőötöséből mindenki tíz pont fölött termelt. Kobe Bryant ugyan ezúttal nem villogott (igaz nem is töltött sokat a pályán, 24 perc alatt 12 pontig jutott), de ezt is bőven elbírta a csapat, köszönhetően Pau Gasol tripla duplájának (20 pont, 14 lepattanó, 10 assziszt) és Lamar Odom jó játékának (21 pont, 12 lepattanó).  

 NBA
ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks–Phoenix Suns 114–118
Detroit Pistons–Golden State Warriors 102–97
Houston Rockets–Minnesota Timberwolves 120–94
Oklahoma City Thunder–Boston Celtics 83–92
Los Angeles Lakers–Portland Trailblazers 121–96
New York Knicks–Philadelphia 76ers 96–106

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik