Egyenlített a Montreal, kiütéses Red Wings-siker

Vágólapra másolva!
2010.05.07. 09:44
null
Crosby nem tudott kifogni Halákon (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában magyar idő szerint péntek hajnalban két mérkőzést rendeztek: a Keleti főcsoportban a Montreal hazai győzelmével egyenlített a Pittsburgh ellen, míg a Detroit kiütéses, 7–1-es sikerrel szépített a San Joséval szemben.

Alighanem sokan gondolták, hogy a Montreal a Washington kiejtésével az összes puskaporát ellőtte erre a szezonra, ám a Canadiens mindent megtesz, hogy újabb meglepetést szerezzen, ugyanis a Keleti főcsoport elődöntőjében immár másodszor győzte le a címvédő Pittsburghöt.

A Penguins számára jól alakult az első harmad, mert ugyan Tom Pyatt révén a hazai pályán játszó Montreal szerzett vezetést, de Maxim Talbot, majd Chris Kunitz emberelőnyből lőtt góljával fordítottak a vendégek.

A mérkőzés a harmadik játékrész elején dőlt el, amikor bő másfél perc leforgása alatt két gólt is lőtt a Canadiens. A 3–2-es kanadai sikerben fontos szerepet játszott a gólt és gólpasszt is jegyző Pyatt, valamint a Montreal „főállású hőse”, a szlovák Jaroslav Halák, aki ezúttal 33 lövést hatástalanított.

A találkozón egyébként a látogatók támadtak többet, a másik oldalon Marc-André Fleurynek jóval kevesebb dolga volt (25 lövés ment kapura). Győzelmével a Montreal egyenlített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.

A játéknap másik meccsén a Detroit nagyon megszórta a párharc előző három összecsapását megnyerő San Josét.

A Red Wings 7–1-es diadalából Johan Franzen egészen elképesztő teljesítménnyel, négy góllal és két assziszttal vette ki a részét. Rajta kívül mindenképp említést érdemel a négy asszisztot és egy találatot jegyző Todd Bertuzzi, illetve a két gólpasszt elérő Henrik Zetterberg teljesítménye.

A Detroit egyébként már az első harmadban öt gólt szerzett, és ezt követően a San Jose tulajdonképpen feladta a meccset: a Sharks hokisai inkább a kiállítások terén „jeleskedtek", semmint a játékban.

 NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Montreal Canadiens–Pittsburgh Penguins 3–2      
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 7–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik