Csúcsokat döntött, 31 ponttal verte meg a Sixerst a Miami

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 09:53
null
Jimmy Butler, a Miami vezére szórta a pontokat (Fotó: ESPN Twitter)
Újabb hatalmas pofont kapott a Philly az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezúttal a Heat gázolt át tükörsimán Joel Embiidéken. Szoros meccset nyert a Spurs ellen a Clippers, nem hibázott a Boston és a Memphis, Kristaps Porzingis a Dallast, Caris LeVert a Brooklynt vezette győzelemre, míg a sereghajtó Golden State sorozatban második sikerét húzta be.

 

Washington Wizards–Golden State Warriors 117–125

Győzelmi sorozat. Zsinórban második sikerét könyvelhette el a ligautolsó Warriors, méghozzá úgy, hogy gyakorlatilag végig kézben is tartotta a mérkőzést - annak ellenére, hogy D'Angelo Russell nem lépett pályára. A csapatjáték viszont nagyon működött, a középpontban a labdákat elosztó, a ritmust szabályozó Draymond Green állt, Steve Kerr szerint pedig jó tempóban és kevés ki nem kényszerített hibával játszottak most is, ahogy a legutóbbi mérkőzésen. Ennek köszönhetően kilenc ponttal nyerték az első félidőt, a harmadik negyedben egy 15-0-s futással már 19 pontos előnybe kerültek, majd a végén még egyszer tanúbizonyságot tettek arról, hogy fejlődnek: a Wizards egy nagy rohammal visszajött öt egységnyire, Green szerint pedig ilyen helyzetben korábban biztos, hogy kikaptak volna. Most viszont nem, tudtak válaszolni, a 30 pontos Alec Burks (5/10 tripla) dobott egy kettest, majd két büntetőt is, ezzel stabilizálták magukat és lehozták a végjátékot - mellette Glenn Robinson III (22 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Damion Lee (19 pont, 6 gólpassz, 5/7 tripla) is jól játszott, csapatszinten pedig 31 gólpasszal és 50%-os triplamutatóval zártak.

Beal már Wall előtt. 43 ponttal, 15/30 jó dobással és 6 gólpasszal zárta ezt a mérkőzést Bradley Beal, a hazaiak vezére pedig ezzel megelőzte John Wallt a klub örök pontlistáján - emellett sorozatban ötödször dobott be legalább tíz büntetőt, amivel beállította Gilbert Arenas franchise-rekordját, illetve zsinórban hetedszer szerzett legalább 30 pontot, ez a harmadik leghosszabb széria a klub történetében. Csak éppen két "dühös" meccs után most megint sehol nem volt a csapat védekezése, az első negyedben 40 pontot kaptak, a nagyszünetig pedig 72-t, majd bár a fordulás után kicsit javultak, de a GSW akkor is tudta játszani a saját játékát - tulajdonképpen simán kikaptak hazai pályán az NBA legrosszabb mérlegével bíró csapatától...

A Wizards legjobb dobói: Beal 43/9, Bertans 19/15, Hachimura 11, Bryant 11
A Warriors legjobb dobói: Burks 30/15, Robinson 22/6, Lee 19/15

Charlotte Hornets–Orlando Magic 100–112

A Hornets ellen megy. Sorozatban öt vereség után tudott újra győzni az Orlando, utoljára éppen a Charlotte-ot sikerült megverni nagyjából két hete, most pedig újra Zellerék ellen nyert a társaság - azt nem mondhatjuk, hogy teljesen simán, de a negyedik negyedben már jó helyzetben volt a vendégcsapat. A játékrészt nyolcpontos előnnyel kezdte a gárda, majd ezt hamar 16 egységnyire növelte és bár erre még válaszolt a Hornets, de Terrence Ross két újabb triplája végleg eldöntötte a küzdelmet, onnantól már megvolt a tíz pont körüli/feletti különbség a végéig. Ennek kulcsa a jó támadójáték volt, a Magic 54%-kal dobott mezőnyből és 47%-kal vert be 16 hármast, emellett pedig kiosztott 35 gólpasszt is - a játék alapját Markelle Fultz (12 pont, 14 gólpassz, utóbbi szezoncsúcs) jelentette, de összesen hatan jutottak náluk tíz pont fölé, nagyon vigyáztak a labdára, kevés hibával, pontosan, sok lábon állva kosárlabdáztak. A fontos győzelmükkel ott maradtak a Brooklyn sarkában, most viszont Bostonba látogatnak, ott nem ők lesznek az esélyesek.

Ennyit tud a Charlotte. Túl sok pozitívumot megint nem tudunk írni a Hornetsről, PJ Washington nélkül igyekeztek megnehezíteni ellenfelük dolgát, de ez nem nagyon sikerült, úgyhogy 12-ből 11. alkalommal is kikaptak - abszolút a liga aljához tartoznak a játékot és lassan a mérleget tekintve is. Devonte' Graham három negyeden keresztül teljesen eltűnt, csak a végén kozmetikázott kicsit a statisztikáin, csapatszinten 30% alatt tripláztak, gyengén védekeztek, igazából semmit sem csináltak az Orlando szintjén - az utóbbi hetek alapján azt kell mondanunk, hogy valószínűleg ennyit tudnak, ez pedig nagyon messze van a playoff-szinttől.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 18/6, Zeller 17, Bridges 16/6
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 22/3, Fournier 17/9, Gordon 16/6

Cleveland Cavaliers–New York Knicks 134–139 – hosszabbítás után

Morris megmentette a New Yorkot. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt még tízpontos hátrányban volt a Knicks, ám Marcus Morris pontos dobásaival végül sikerült hosszabbításra menteni: egymaga tíz pontot szerzett az utolsó játékrészben, majd bár a legvégén a győztes dobást kihagyta, de a ráadásban kárpótolta érte csapatát. Egy perccel a vége előtt, egypontos hátrányban elsüllyesztett egy nehéz tempót, a következő labdabirtoklásból gyakorlatilag még egy ugyanolyat, majd 7,6 másodperccel az órán az ő két büntetője állította be a végeredményt - 134-133-ból ő egyedül csinált 134-139-et egy perc alatt, annak ellenére ő volt a döntő faktor (26 pont, 8/15 mezőnyből), hogy betegség miatt kihagyta a délelőtti edzést. Mellette a tripla-duplázó Elfrid Payton (17 pont, 11 lepattanó, 15 gólpassz) és a 20 pontos, 8 lepattanós Julius Randle is dicséretet érdemel, csapatszinten 56%-kal dobtak mezőnyből és zsinórban második győzelmüket könyvelhették el.

Így búcsúzott Kevin Love? A cserehatáridő előtti utolsó hazai meccsét játszotta a Cavs, Tristan Thompson (hivatalosan sérülés miatt) nem is lépett pályára, a cserepletykák másik fő szereplője, Kevin Love viszont 33 ponttal, 12 lepattanóval, 6 gólpasszal, 12/20-as mezőnymutatóval zárt - nagy meccset játszott, ő volt a Cleveland legjobbja. Lehet, hogy ez volt az utolsó hazai meccse ebben a csarnokban, ő maga sem zárta ezt ki, ha pedig így lesz, akkor a 33 pontos szezoncsúcs éppen megfelelő végszó volt számára. Mellette Collin Sexton (29 pont, 7 gólpassz, 11/22 mezőnyből) és Larry Nance Jr. (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) is remekelt, az Osman-Garland páros 29 pontot, 7 gólpasszt és 7/13 triplát tett hozzá, a padról pedig Kevin Porter Jr. szórt be 12 pontot - alapvetően eleget tettek a győzelemért, de a clutch helyzetekben elkövetett hibáik ezt "érvénytelenítették", a rendes játékidő és a hosszabbítás végén is lefagytak, így végül vereséget szenvedtek.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 33/12, Sexton 29/9, Nance Jr. 18/6
A Knicks legjobb dobói: Morris 26/6, Randle 20, Payton 17

Indiana Pacers–Dallas Mavericks 103–112

Porzingis és a második félidő. Luka Doncic hiányában fontos győzelmet aratott a Dallas Indianában, amelynek kulcsa elsősorban Kristaps Porzingis parádés játéka volt: a magasember 38 pontos szezoncsúcsot szórt, bevert 6/13 triplát és 12/12 büntetőt, leszedett 12 lepattanót, abszolút dominálni tudott a támadóoldalon. Védekezésben voltak gondjai, ezt ő maga emelte ki a meccs után, de az biztos, hogy támadásban kulcsszereplő volt, mellette elégnek bizonyult Hardaway Jr. 25 pontja és Finney-Smith hasznos játéka, a többiek a 10 pontot sem érték el, de a Mavs így is értékes sikert könyvelhetett el - különösen a második félidő alapján, amelyet összesen 11 ponttal nyert meg a gárda. A hajrában clutch játékok is kellettek ehhez, mert a Pacers próbálta szorongatni ellenfelét, de nem remegtek meg a dallasi kezek, úgyhogy továbbra is ott vannak a Rockets és lassan a Jazz nyakán, egyelőre nem torpantak meg legjobbjuk kiesésével.

Hullámvölgyben az Indiana. Az utóbbi négy meccsből harmadszor kapott ki a Pacers és a Bulls elleni szoros győzelem sem volt az igazi, érezhetően megborult most valami a csapatnál - nem akarjuk ezt Victor Oladipo nyakába varrni, de az ő visszatérése biztos, hogy egyelőre nem segített nekik. Most is sokat vállalt, de sokat is hibázott, 23 perc alatt 4/17-es mezőnymutatóval és 1/10 triplával jutott el 9 pontig, de tegyük hozzá rögtön, hogy Malcolm Brogdon is csak 6/17-et dobott - TJ Warren nem léphetett pályára, úgyhogy megint egyedül Domantas Sabonis dicsérhető. A magasember megtette, amit lehetett, jó csatát vívott Porzingisszel és végül 26 ponttal, 12 lepattanóval, valamint 9 gólpasszal zárt, de ez nem bizonyult elégnek a hazai sikerhez - a Philly gyengélkedése miatt egyelőre nem csúsztak hátrébb a tabellán, mindenesetre ki kellene találniuk valamit, mert most egyértelműen gondokkal küzdenek.

A Pacers legjobb dobói: Sabonis 26, Brogdon 14/6, Turner 11/3, Lamb 11/3, McDermott 11
A Mavericks legjobb dobói: Porzingis 38/18, Hardaway Jr. 25/12, Finney-Smith 15/9

Brooklyn Nets–Phoenix Suns 119–97

LeVert élt a lehetőséggel. Nagyjából három hónap után először került be a Brooklyn kezdőcsapatába Caris LeVert, a hátvéd pedig tökéletesen meg is oldotta a feladatot: 29 ponttal karriercsúcsot szórt 10/20-as mezőnymutatóval, 7 gólpasszal és remek védekezéssel, nagy szerepe volt abban, hogy a Nets leradírozta a pályáról Devin Bookert. Az egálközeli első félidő után pedig különösen a harmadik negyedben villogott, ott egymaga 11 pontot szerzett (de 15 pontjából 11-et ekkor szerzett Taurean Prince is), a hazaiak pedig 14-gyel nyerték meg ezt a játékrészt, itt vitték be a döntő ütést - a záró etapot 17 pontos előnnyel kezdhették meg, amire ráadásul ott még rá tudtak tenni egy lapáttal. Összességében remek második félidővel, jó védekezéssel és stabil támadójátékkal arattak győzelmet, méghozzá tulajdonképpen simán, hiszen vezettek már 26 ponttal is - ezúttal nem hiányzott Kyrie Irving, ezzel a győzelemmel pedig továbbra is tartják keleti hetedik helyüket.

Elfáradt a Suns. A back-to-backet játszó vendégcsapat a nagyszünetig tudta tartani a lépést, utána viszont elfogyott az erő, a LeVert által húzott Nets pedig szépen érvényesítette is ezt a pályán - a Phoenixnél kezdett szétcsúszni a védekezés, a támadójáték pedig egyébként is csak a meccs elején volt igazán jó. Deandre Ayton (25 pont, 17 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) ugyan nagyot játszott és Kelly Oubre Jr. is beszórt 21 pontot, de a többiek nem ütötték meg a szintet, Ricky Rubio (8 pont, 2 gólpassz) és főleg Devin Booker (11 pont, 3/15 mezőnyből) messze elmaradt a várakozásoktól, csapatszinten összesen hat triplát dobtak, úgyhogy teljesen egyértelmű vereséget szenvedtek

A Nets legjobb dobói: LeVert 29/6, Harris 16/6, Prince 15/9
A Suns legjobb dobói: Ayton 25, Oubre Jr. 21/9, Bridges 12

Atlanta Hawks–Boston Celtics 115–123

Tovább halad a Boston. Kemba Walker és Marcus Smart nélkül tudott idegenbeli győzelmet aratni a Celtics, ráadásul úgy, hogy elég sok ki nem kényszerített hibát vétett a gárda, főleg figyelmetlenségből - Brad Stevens vezetőedző is azt mondta, hogy szerinte nem az a siker receptje, hogy összevissza elhajigálják a labdát az aréna minden részére, de végül csapata behúzta a mérkőzést. Az első félidőt még az Atlanta nyerte, a fordulás után viszont sikerült feljebb tekerni a védekezést, jóval nagyobb nyomást helyeztek Trae Youngra, belehajszolták rossz döntésekbe és hibákba, miközben a túloldalon Jayson Tatum (28 pont, 5/9 tripla), Jaylen Brown (21 pont, 9/17 mezőnyből) és Gordon Hayward (24 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) remeklésével haladtak előre - fordítottak, sőt, a záró etapot már ők kezdhették tíz pont feletti előnyből. A végén kis híján megremegtek, a Hawks feljött két egységnyire, de szoros helyzetben a három kulcsember valamelyike mindig megvillant, majd a végjátékban Grant Williams és Brad Wanamaker is hozzátett: főleg előbbi clutch kettese ért sokat fél perccel a vége előtt, gyakorlatilag ez volt a meccset lezáró dobás. Összességében hozták, amit kellett, sorozatban negyedszer, nyolcból hetedszer győztek, következőleg az Orlando ellen folytathatják a jó szériát.

Nem jött be az alacsony szerkezet. Kényszerből meglehetősen alacsony felállásban játszotta le ezt a meccset a Hawks, ráadásul ebben a formában nem is nagyon szokott még össze a keret, érezhetően hiányzott a megfelelő kémia - talán ezért is jutott 9 eladott labda 7 gólpasszra Trae Youngnál, akinek a parádés első félidő után a másodikban már a dobás is kevésbé ment, bár végül eljutott azért 34 pontig. John Collins (22 pont, 11 lepattanó, 10/12 mezőnyből), Kevin Huerter (23 pont, 5/11 tripla) és a kezdőben helyet kapó Jeff Teague (18 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) próbálta kisegíteni, de a harmadik negyedben belefutottak egy hullámvölgybe, az alacsony felállással a lepattanózást simán elvesztették, a végén pedig a védekezésük is több helyen lyukas volt, így minden erőfeszítésük ellenére végül alulmaradtak. Emeljük ki, hogy 50%-os mezőnymutatóval, 40%-os triplázással és 90%-os büntetőzéssel zártak, de most ez sem volt elég, továbbra sem tudják igazán elkapni a fonalat és feljebb kapaszkodni a tabellán.

A Hawks legjobb dobói: Young 34/12, Huerter 23/15, Collins 22/6
A Celtics legjobb dobói: Tatum 28/15, Hayward 24/9, Brown 21/3

Miami Heat–Philadelphia 76ers 137–106

Gálázott a Miami. Valószínűtlenül nagy különbséggel nyerte meg ezt a meccset a Heat, a csapatok abszolút nem voltak egy súlycsoportban ezen az estén, legalábbis a második félidőben - a nagyszünetben még csak négy ponttal vezettek a hazaiak, a fordulás után viszont kiütötték ellenfelüket. A harmadik-negyedik negyedben összesen 81 pontot dobott Erik Spoelstra csapata, ami franchise-rekordnak számít, az összességében elért 137 pont és 31 pontos siker pedig szezoncsúcsnak - ráadásul ezzel a Sixers elleni egymás elleni csatát is behúzták 3-1-re ebben az alapszakaszban, sorozatban harmadszor verték meg a riválist. Ez a tavaly még Philadelphiában pattogtató Jimmy Butlernek nagyban köszönhető, ugyanis a Miami vezére 38 pontos szezoncsúcsot termelt alig 29 játékperc alatt, 14/20 dobását a gyűrűbe küldte, nagyjából azt csinált, amit csak akart - mellette Bam Adebayo (18 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz), Duncan Robinson (19 pont, 4/8 tripla) és Goran Dragic (24 pont, 6 gólpassz) teljesítménye is kiemelendő, csapatszinten pedig 53,5%-os mezőnyhatékonyságot, 50%-os triplázást és mindössze három (!) eladott labdát mutattak fel az este folyamán. Csak a pontosság kedvéért: ez a három eladott labda is franchise-rekord...

Meddig még? Ugyan volt egy időszak nemrég, amikor kicsit felszívta magát a Sixers, de most megint sorozatban harmadszor kapott ki a társaság, ráadásul egészen botrányos játékkal: az előző meccset 21 ponttal vesztették el, ezt most 31-gyel, tényleg az a kérdés, hogy ki és meddig tűri még ezt a borzalmas teljesítményt. Az utóbbi 12 idegenbeli meccsükből a 10.-et bukták el, vendégként már kilencszer kaptak ki kétszámjegyű különbséggel és most a fentebb említett rekordokat kínálták fel tálcán a meccs előtt egyébként egyáltalán nem bombaformában lévő Miaminak. Brett Brown vezetőedző most elmondta, hogy meg sem közelítik önmaguk szintjét védekezésben, Ben Simmons és Tobias Harris is erről beszélt, arra viszont megint nem hallhattunk magyarázatot, hogy miért történik mindez az egész szezon folyamán így. Az egy dolog, hogy továbbra is csak hatodikak Keleten, az viszont egy másik, hogy most már négy meccsre vannak az elsőkörös pályaelőnytől, ami egy bajnokesélyes kerettől akkor is borzalmas, ha nekik is voltak/vannak sérüléseik - ez a második félidő most mindennek az alja volt, óriási kérdés, hogy meg tudják-e oldani valamikor a gondjaikat.

A Heat legjobb dobói: Butler 38/6, Dragic 24/9, Robinson 19/12
A 76ers legjobb dobói: Embiid 29/6, Scott 17/15, Simmons 16

Memphis Grizzlies–Detroit Pistons 96–82

Szörnyű volt a Detroit támadójátéka. A nagyszünetig még többé-kevésbé rendben volt a Pistons, a folytatásban viszont atomjaira hullott a vendégcsapat: a harmadik negyedben összesen tíz pontot (negatív szezoncsúcs) és 3/25-ös (!) mezőnymutatót hozott össze a gárda, a teljes második félidőben 29 pontot tudtak szerezni és csak az utolsó másodpercekben beeső Wood-hármas miatt nem dobtak negatív szezoncsúcsot az egész meccsre vetítve pontszámban és mezőnyszázalékban is. Reggie Jackson 1/16-ot, Sekou Doumbouya 2/15-öt hozott össze mezőnyből, a második félidőben az egyébként addig jól játszó Andre Drummond is csak 4/11-et dobott, Derrick Rose nélkül egyszerűen képtelenek voltak érdemi mennyiségben kosarakat szerezni - ebből így nem is lehetett más, mint vereség, a negyedik negyedben már voltak 19 pontos hátrányban is.

Így is tudni kell nyerni. Nagyon nem volt önmaga ezen az estén a Memphis, a hazaiak is borzasztóan megszenvedtek a pontszerzéssel és csapatszinten összesen két darab (!) triplát tudtak a gyűrűbe küldeni - ha csak ennyit tudunk, akkor valószínűleg azt mondanánk, hogy sima vereséget szenvedtek. Mégsem így történt, találtak megoldást, egyrészt parádésan védekeztek és a második félidőben duplázták-triplázták a festékben Drummondot, amellyel teljesen megölték a Detroit játékát, másrészt ők maguk is leegyszerűsítették a tervüket támadásban és odaadták a labdát Jonas Valanciunasnak, hogy oldja meg: a center 26 ponttal, 17 lepattanóval és 4 blokkal zárt, abszolút teljesítette a feladatot. Bármilyen harmatosak is voltak a megszokott önmagukhoz képest, a második félidőben mégis dominálni tudtak, úgyhogy a látványos győzelmek után behúztak egy "csúnya" sikert is - egy playoff-csapatnak ilyenekre is szüksége van...

A Grizzlies legjobb dobói: Valanciunas 26, Brooks 15/3, Jackson Jr. 14
A Pistons legjobb dobói: Drummond 25, Wood 17/6, Galloway 17/9

Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 113–109

Majdnem megégett a Kings. A hazaiak remekül kezdték a meccset, 65 pontot termeltek a nagyszünetig, nagyon úgy tűnt, hogy a De'Aaron Fox (31 pont, 10/16 mezőnyből, 8/12 büntető, 5 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (23 pont, 5/7 mezőnyből, 9/11 büntető) alkotta hátvédpárral nem tud mit kezdeni a Wolves, ráadásul a sok vita után a kezdőbe kerülő Dewayne Dedmon is remekelt a palánkok alatt (12 lepattanó, 5 blokk). Nemanja Bjelica és Harrison Barnes is megtalálta a jó dobóhelyzeteket, a kezdőötös kiválóan működött, azonban fordulás után kiütközött, hogy a cseresor nagyon nem áll a helyzet magaslatán, különösen védekezésben: Buddy Hield ugyan dobott 16 pontot, de vele sem működtek hátul, a Wolves pedig elkezdett szépen araszolni felfelé. A rendes játékidő végén aztán hirtelen nagyon meleg lett a pite, Bogdanovics hiába büntetőzött jól, 112-106-nál Covington beszórt egy triplát, majd a Kings nem tudta elvégezni az alapvonali bedobást, így a Minny esélyt kapott az egyenlítésre – szerencséjükre Wiggins hibázott, így megmenekültek, de ez a meccs is rávilágított, mennyire nem kiegyensúlyozottak idén. Az újabb győzelem ellenére is nagyon messzinek tűnik a playoff – most szusszanhatnak, legközelebb szombat hajnalban, már a cserehatáridő lejárta után fogadják a Miamit, nem biztos, hogy a most látott keret áll majd fel...

Egy félidő előnyt adott a Wolves. Az első félidőben nem találták a játékukat a vendégek, akik sorozatban 11 vereséggel érkeztek az összecsapásra. Az ellenfél hátvédjei domináltak elöl-hátul, így Townshoz nehezen tudták eljuttatni a játékszert, ha nem is teljes csőd jellemezte a kezdőötös játékát, de közel álltak hozzá. Andrew Wiggins végül 3/11-gyel, Jarrett Culver 1/5-tel, Shabazz Napier 2/10-es triplázással, Robert Covington 6/15-ös mezőnymutatóval zárt, és Towns sem hozott azért szupersztár-teljesítményt (7/17 mezőnyből, 22 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz). A cseresor azonban fellépett, Josh Okogie, Kelan Martin, Gorgui Dieng és Jordan McLaughlin is hasznossá tette magát, így a végén esélyük nyílt a hosszabbításra – csak éppen az egyenlítőnek szánt triplát a borzalmasan célzó Wiggins szúrta rá, így összejött a 12. bukta is. Csütörtök hajnalban fogadják az Atlantát, náluk is nagy kérdés, hogy kik lesznek ott a mai keretből...

A Kings legjobb dobói: Fox 31/9, Bogdanovics 23/12, Hield 16/6.
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 22/9, Napier 17/6, Covington 15/9.

Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 108–105

Paul George-ot csak lelassítani tudta DeRozan könyöke. A hosszabb kihagyás után egyre jobb formába lendülő kiscsatárról szólt a mai összecsapás, majdnem tripla-duplázott (19 pont, 12 lepattanó, 8 gólpassz), és nagy szükség is volt rá, mert az első negyedben csak nyomozta a labdát a Clippers, a Spurs játszi könnyedséggel szórt nekik 39 pontot, és a nagyszünetben is jobban álltak a vendégek. A harmadik játékrészben aztán brutális védekezést kapott elő a LAC, meg is fordították az állást, viszont George-ot egy kis időre elvesztették, miután DeMar DeRozan lekönyökölte. Mivel Kawhi Leonard ezúttal nem villogott annyira támadásban és meg is szakadt a 30 pontos sorozata (22 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz), Lou Williams pedig borzasztó dobóformát fogott ki (3/12 mezőnyből), a Spurs stabilizálni tudta a játékát, így izgalmas végjátékba mentek bele a felek. A visszatérő George végül kulcsszerepet játszott a győzelemben, 97-102-es állásnál dobott egy ziccert, majd a következő két Spurs-támadásnál leszedte a védőpattanót, 102-102-nél pedig adott egy gólpasszt Kawhi Leonardnek. Leonard ezután blokkolta DeRozan ziccerét, majd az utolsó 30 másodpercben George megint leszedett egy pattanót, majd beverte a végül győztes kosárnak bizonyuló hátralépős tempót, onnan már nem engedte el a győzelmet a LAC. A hazaiak ezzel megerősítették nyugati második helyüket, most viszont érkezik a Miami, az talán még nehezebb tesztnek ígérkezik.

DeRozan nehezen számol el ezzel a meccsel. Álomszerűen alakult a Spurs számára az első félidő, kontrollálták az eseményeket, ráadásul DeMar DeRozan (26 pont, 11/23 mezőnyből) és LaMarcus Aldridge (27 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) révén mindkét vezérük jól játszott, így ekkor még azt is kimozogták, hogy a Murray-Forbes kezdő hátvédpáros értékelhetetlent nyújtott támadásban. A nagyszünet után viszont a Clippers kiváló védői elkezdték feltárni a csapatjátékuk gyenge pontjait, és DeRozan is szoros őrízetet kapott, amit nehezen viselt, ebből jött a könyökös, ami egyébként flagrant-1-et ért. A korábbi All-Star meg is zavarodott, a negyedik negyedben nulla ponttal zárt, és a végjátékban, clutch szituációban is hibázott. Így aztán hiába remekelt a kispad, élükön a hat triplát verő, 106-102 után még egyszer segítő Patty Millsszel, az egyik húzóember a végére csődöt mondott, ez pedig egy Clippers ellen nem fér bele. A Spursnek azért is fájó a vereség, mert a nyugati 8. helyért folyó küzdelemben most kicsit lépéshátrányba kerültek a Grizzlies-Blazers duóval szemben, és ez a hátrány rögtön még nagyobb lehet, hiszen most jön egy „kellemes” back-to-back a nyugati listavezető Lakers ellen...

A Clippers legjobb dobói: Leonard 22/6, George 19/3, Harrell 14.
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 27/6, DeRozan 26, Mills 18/18.

NBA, ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–Orlando Magic 100–112
Cleveland Cavaliers–New York Knicks 134–139, h. u.
Indiana Pacers–Dallas Mavericks 103–112
Washington Wizards–Golden State Warriors 117–125
Atlanta Hawks–Boston Celtics 115–123
Brooklyn Nets–Phoenix Suns 119–97
Miami Heat–Philadelphia 76ers 137–106
Memphis Grizzlies–Detroit Pistons 96–82
Sacramento Kings–Minnesota Timberwolves 113–109
Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 108–105

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik