NHL: továbbjutott az Edmonton, előnyben a Dallas

Vágólapra másolva!
2024.05.02. 07:46
Ünnepelhetnek az edmontoniak, megnyerték a Los Angeles elleni párharcot (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában az Edmonton negyedszer is legyőzte a Los Angelest, így 4–1-es összesítésben továbbjutott. A Dallas pedig 3–2-re nyert, amivel 3–2-re összesítésben is vezet a Vegas ellen.


 

Az Edmonton hazai jégen zárhatta le a Los Angeles elleni párharcot, és az ötödik meccsen már az első harmadban meg is szerezte a vezetést Evander Kane révén, de a Kings a második harmadban fordított. Utána viszont Leon Draisaitl duplázott, majd Zach Hyman is betalált, amivel eldőlt a meccs. A vendégek erejéből a harmadik játékrészben már csak a szépítésre futotta. Az Oilers a meccset 4–3-ra, a párharcot 4–1-re nyerte meg, és várhatja a folytatásban a Vancouver–Nashville (3–2-re vezet a Canucks) csata továbbjutóját. 

A Dallas úgy nyert otthon 3–2-re a Vegas ellen, hogy a vendégek lőttek többet kapura a meccsen (27–25). Érdekesség, hogy az első harmadban négy gól is született, egyenlő elosztásban, utána viszont már csak egy, azt a dallasi Jason Robertson lőtte a második harmadban. Ezzel 3–2-re a párharcban is vezet a Stars. 


NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ 
NYUGATI FŐCSOPORT

Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 4–3
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc végeredménye: 4–1, az Edmonton javára 
Dallas Stars–Vegas Knights 3–2
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2, a Dallas javára


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik