NHL: Edmontonban fordított a Dallas Stars

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.28. 06:50
Jason Robertson mesterhármasával nem csak a meccset, az Oilers elleni párharcot is megfordította a Dallas Stars (Fotó: Getty Images)
Már a Dallas Stars vezet az Edmonton Oilers elleni főcsoportdöntőben az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), miután a házigazda a korai kétgólos előnye ellenére 5–3-ra elbukta a párharc harmadik mérkőzését.

Ugyan a főcsoportdöntő első meccsét Dallasban nyerte meg az Edmonton, az Oilers nem tudta kihasználni, hogy elvette a Stars pályaelőnyét, hiszen a texasiak rögtön a második mérkőzésen egyenlítettek.

A párharc első edmontoni találkozóját kiválóan kezdte a vendéglátó, hiszen az első harmadban Connor McDavid kétszer is villant, előbb Zack Hymannek adott gólpasszt, majd ő maga volt eredményes – McDavidnek ez volt pályafutása 100. pontja a rájátszásban lejátszott eddigi 64 meccsén.

Ám hiába a kétgólos hazai előny, a Stars a középső harmad elején Jason Robertson duplájával egyenlített, majd Wyatt Johnson révén fél óra játék után már vezetett is.

Az Oilers ugyan visszajött még a játékrész végén, csakhogy az utolsó tíz percben Robertson a harmadik gólját is megszerezte, majd a minden mindegy alapon támadó Edmonton üres kapus gólt kapva szenvedett 5–3-as vereséget, így már a Dallas Stars vezet 2–1-re a párharcban.

ROBERTSON MESTERHÁRMASA

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORTDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Edmonton Oilers–Dallas Stars 3–5
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Dallas Stars javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik