NHL: megvan Crosby 1000. gólpassza és bekerült a legjobb 10-be az örökpontlistán

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 07:31
Sidney Crosby három pontot szerzett a Detroit ellen, ezzel megszerezte 1000. gólpasszát és bekerült az NHL örökös pontlistájának első tíz játékosa közé (Fotó: Getty Images)
Megszerezte 1000. gólpasszát és bekerült az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) örökpontlistájának első tíz helyezettje közé a Pittsburgh Penguins klasszisa, Sidney Crosby, aki egy góllal és két gólpasszal vette ki részét csapata Detroit Red Wings elleni 6–5-ös, hosszabbításos sikeréből.

Sidney Crosby karrierje 1000. gólpasszát osztotta ki, ráadásul ezzel a mostani három ponttal már 1591-nél jár, így bekerült az NHL örökpontlistájának legjobb 10 játékosa közé, megelőzve Phil Espositót. 

Az 1000 assziszt elérésére egyébként az NHL történetében eddig 14 játékos volt képes, Crosby hetedik leggyorsabbként érte el ezt a számot.

Az örökpontlistát egyébként toronymagasan, több mint 900 pontos előnnyel vezeti Wayne Gretzky (2857 pont), megelőzve Jaromír Jágrt (1921). A legjobb tíz mezőnye egyébként nagyon ritkán cserélődik, olyannyira, hogy Crosby előtt a legutóbbi új tag épp a cseh legenda volt még 2008. február 19-én.

EZEKNEK A JÁTÉKOSOKNAK ADOTT GÓLPASSZT SIDNEY CROSBY

Az alapszakasz utolsó fordulóihoz közelítve már alakul a rájátszás mezőnye: Keleten a Penguinsnek egyébként is kulcsfontosságú volt a Red Wings elleni győzelem, hiszen ezzel megelőzte a konferencia nyolcadik helyén a detroitiakat. A főcsoportban már csak két hely kiadó, erre a Penguins mellett a hetedik helyezett, a sorozatban hatodik győzelmét arató New York Islanders pályázik eséllyel.

A Nyugati főcsoportban a Los Angeles Kings a Calgary Flames elleni 4–1-es győzelemmel tette biztossá rájátszásba jutását, így ebben a konferenciában már csak egy hely kiadó és annak elérésére a címvédő Vegas Golden Knights a legesélyesebb, hiszen egy meccsel kevesebbet játszva is három pont az előnye az őt üldöző St. Louis Blueszal szemben.

NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Washington Capitals 4–2
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 4–0
New York Rangers–Philadelphia Flyers 1–4
Pittsburgh Penguins–Detroit Red Wings 6–5 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–Ottawa Senators 2–3 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 5–6
New York Islanders–Montreal Canadiens 3–2 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Winnipeg Jets 0–3
Seattle Kraken–San Jose Sharks 1–3
Los Angeles Kings–Calgary Flames 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik