NHL: MacKinnon és a Predators sem tud leállni, beállították Gretzky rekordját

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 07:51
A Nathan MacKinnon vezérelte Avalanche háromgólos hátrányból nyert rangadót a Nyugati első Canucks vendégeként (Fotó: Getty Images)
Egymás utáni 14. mérkőzésén szerzett pontot az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Colorado Avalanche sztárja, Nathan MacKinnon, akinek vezérletével a 2021–2022-es idény bajnoka 3–0-ról fordított és nyert hosszabbítás után 4–3-ra a Nyugati főcsoportot vezető Vancouver Canucks vendégeként.

Nagy rangadót vívott egymással a Nyugati konferencia első két helyezettje, de a házigazda kanadaiak a második harmad elejére 3–0-ra léptek el. Az Avalanche-nek azonban innen is volt visszaút, három másodperccel a játékrész vége előtt szépített, majd a záró felvonás elején gyorsan egyenlített is. A 3–3-as rendes játékidő után a denveriek gyorsan kihasználták lélektani előnyüket és Valerij Nikuskin góljával nem csak megfordították, hanem 4–3-ra meg is nyerték a mérkőzést.

Az Avalanche klasszisa, Nathan MacKinnon egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a vendégek sikeréhez, ezzel legutóbbi 14 mérkőzésén 10 gólnál és 19 gólpassznál jár.

MacKinnonhoz hasonlóan a Nashville hosszú szériája is tovább nyúlik a magyar idő szerinti csütörtöki játéknap után, ugyanis a Predators rendkívül értékes 4–2-es idegenbeli győzelmet aratott a dobogóra hajtó, de jelenleg csak Nyugati negyedik Winnipeg Jets otthonában, ezzel a nashville-iek egymás utáni 13. mérkőzésükön pontot szereztek (11 győzelem, két hosszabbításos vereség).

Az Edmonton Oilers simán, 7–2-vel küldte haza a Washington Capitalst, köszönhetően Zack Hyman idénybeli negyedik mesterhármasának is. A csapat történetében pedig legutóbb az 1986–1987-es idényben egy bizonyos Wayne Gretzky volt képes egy idényen belül legalább négy háromgólos meccset produkálni. 

NHL
ALAPSZAKASZ
St. Louis Blues–Los Angeles Kings 3–1
Winnipeg Jets–Nashville Predators 2–4
Edmonton Oilers–Washington Capitals 7–2
Vancouver Canucks–Colorado Avalanche 3–4 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik