NHL: csúnyán kikapott a címvédő, kétgólos előnyről bukott a Rangers

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.15. 07:51
A Vegas Golden Kngihts ezúttal pont nélkül maradt (Fotó: nhl.com)
Tizenkét mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján magyar idő szerint pénteken hajnalban. A Vegas Golden Knights meglepetésre simán kikapott a Calgary Flamestől, a New York Rangers a Tamba Bay Lightning otthonában maradt alul, a Carolina Hurricanes nagy verést mért a Florida Panthersre, a Boston Bruins pedig a Montreal Canadienst győzte le.

A Vegas Golden Knights a harmadik harmadban mutatott gyenge játékának köszönhetően háromgólos vereséget szenvedett a Calgary Flames otthonában. Pedig a második negyed után még vezetett a címvédő, a harmadik negyedben azonban Blake Coleman duplázott a hazaiaknál, ennek is köszönhetően a Cagliari végül 4–1-re megnyerte a meccset.

Tampában potyogtak a gólok, a Lightning hat gólt lőtt a konferenciáját vezető New York Rangersnek, amely erre csak három találattal tudott válaszolni. A második negyed elején még két góllal vezetett a Rangers, ám aztán fordult a kocka, magára talált a Lightning, és sorozatban három gólt szerezve megfordította a meccset. A Rangersnek erre még volt válasza, de a végén nagyon kijött a lépés a hazai csapatnak, így 6–3 lett a meccs vége.

A nyugati konferencia első helyezettje, a Florida számára is rosszul sült el ez a forduló: a Panthers hazai pályán sima négyest kapott a Carolina Hurricanestól, míg üldözője, a Boston Bruins szoros meccsen, 2–1-re megverte a Montreal Canadienst. 

NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–New York Islanders 4–0
Carolina Hurricanes–Florida Panthers 4–0
Columbus Blue Jackets–Ottawa Senators 2–3
Detroit Red Wings–Arizona Coyotes 1–4
Montreal Canadiens–Boston Bruins 1–2
Pittsburgh Penguins–San Jose Sharks 6–3
Tampa Bay Lightning–New York Rangers 6–3
Philadelphia Flyers–Toronto Maple Leafs 2–6
Dallas Stars–New Jersey Devils 2–6
Minnesota Wild–Anaheim Ducks 2–0
Calgary Flames–Vegas Golden Knights 4–1
Seattle Kraken–Washington Capitals 1–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik