NHL: Crosby, Ovecskin és MacKinnon is remekelt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.25. 07:42
Nathan MacKinnonék mínisz négyről nyertek Sidney Crosbyék ellen (Fotó: Getty Images)
Egészen elképesztő mérkőzést vívott egymással az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti vasárnapi mérkőzésén a Colorado Avalanche és a Pittsburgh Penguins Denverben. A vendégek Sidney Crosby vezérletével 4–0-ra is vezettek, de aztán Nathan MacKinnonék is beindultak, egyenlítettek és végül hosszabbítás után 5–4-re megnyerték a mérkőzést.

A Penguins mind a négy góljához hozzájárult Sidney Crosby, aki egy gólja mellett három asszisztot tett hozzá csapata teljesítményéhez, de ez sem volt elég az üdvösséghez, ráadásul a túloldalon az egy góllal és két gólpasszal záró Nathan MacKinnon folytatta elképesztő sorozatait: egyrészt zsinórban 18. meccsén szerzett pontot, másrészt egymás után 34. hazai meccsén vette ki a részét gólból. A 76 pontnál (28 gól, 48 gólpassz) járó Avalanche-klasszisnál csak egy játékosnak, bizonyos Wayne Gretzkynek volt hosszabb szériája a liga történetében, az 1988–1989-es idényben a Los Angeles Kings színeiben 40 hazai meccsen szerzett pontot.

Érdekesség, hogy az NHL történetében mindössze másodszor fordult elő, hogy egymást követő két játéknapon is egy-egy csapat négygólos hátrányból győzött, hiszen az Avalanche előtt egy nappal a Chicago Blackhawks tudott nyerni ugyanígy a San Jose Sharks ellen, ilyenre pedig korábban, 1972. február 22-én és 23-án a Detroit és a Boston volt képes. 

A Washington Capitals hazai jégen remek harmadik harmadának köszönhetően nyert Alekszandr Ovecskin duplájával 3–0-ra a Nyugati főcsoportban negyedik Winnipeg Jets ellen, ezzel biztossá vált, hogy a Columbus Blue Jackets lemarad a rájátszásról – egymás után a negyedik idényben.

A Keleti főcsoportban második Florida Panthers a duplázó, s idénybeli 50. gólját megszerző Sam Reinhart vezérletével nyert 4–1-re Philadelphiában, s szintén félszáz találatnál jár az idényben az Edmonton Oilersben Zack Hyman, de hiába érte el ezt a számot, csapata 3–1-es előnyről 5–3-ra kikapott Ottawában.

NHL
ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Winnipeg Jets 3–0
Colorado Avalanche–Pittsburgh Penguins 5–4 – hosszabbítás után
New York Islanders–New Jersey Devils 0–4
Carolina Hurricanes–Toronto Maple Leafs 2–1
Ottawa Senators–Edmonton Oilers 5–3
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 1–4
Arizona Coyotes–Dallas Stars 2–4
Anaheim Ducks–Tampa Bay Lightning 2–3 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Buffalo Sabres 1–4
Seattle Kraken–Montreal Canadiens 1–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik