NBA: Jokics bődületes tripla duplájával nyert a Nuggets, Doncicék ízekre szedték a Bullst

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 07:51
Nikola Jokics ismét megállíthatatlan volt (Fotó: Getty Images)
Nikola Jokics parádés játékkal vezette győzelemre a Denver Nuggets gárdáját az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján magyar idő szerint kedd hajnalban. Nyert továbbá a Doncic-féle Mavericks, a Suns és a Pistons, míg a Portland Trail Blazers és a San Antonio Spurs hazai pályán maradt alul.

A kezdeti denveri dominanciát hamar eltüntette a Raptors, s már az első negyed végén vezetett a címvédő otthonában. A kanadai franchise a továbbiakban is megőrizte előnyét, s egy adott ponton 22 ponttal is vezetett. A Nuggets azonban nem adta fel, s az ismét bődületes számokat produkáló Nikola Jokics (a 35–17–12-es tripla dupla mellé még hat labdaszerzést is feljegyezhettünk) vezérletével a záró negyedben nagyott hajrázva fordított, és megnyerte a mérkőzést. A Raptorsból RJ Barrett 26, míg Kelly Olynyk 24 pontot termelt, de ez is kevésnek bizonyult a sikerhez.

Tripla duplát elérő szlovén csillaga, Luka Doncic (27–12–14) vezetésével gázolta el a Chicago Bullst a Mavs, amely végig vezetve győzte le a szebb napokat is megélő együttest. Sokatmondó adat, hogy hazai részről egy játékos sem (!) jutott 20 pont fölé, a Bulls legjobbja Onuralp Bitim lett 17 ponttal, de a máskor húzóembernek számító DeMar DeRozan 13 pontja is siralmas képet fest a chicagói társaságról.

Curry nélkül is legyűrte a Spurst a Golden State Warriors. A San Antonió-i együttes a harmadik negyed közepéig kézben tartotta a meccset, ám utána óriási rohanást mutatott be a San Franciscó-i gárda, melyben a sérült Steph Curry hiányában Klay Thompson és Jonathan Kuminga alakította a vezérszerepet. Így aztán hiába jegyzett dupla duplát s termelt 27 pontot Victor Wembanyama, egyedül ő is kevés volt a Warriors ellen. 

A rájátszásba jutásra esélytelen csapatok ún. „roncsderbijét” rendezték Detroitban, ahol a kis híján ligautolsó (az utolsó helyen ha holtversenyben is, de a Wizards áll) Pistons meglepően simán legyűrte az ugyancsak pocsék idényt futó Charlotte Hornetset. Hazai oldalon a Cunningham, Duren páros emelkedett ki a mezőnyből, míg a vendégeknél Miles Bridges és Grant Williams vállalta magára a vezérszerepet. 

Megosztották egymás között a negyedeket a csapatok Clevelandben, ahol az első játékrészben még a Cavs akarata érvényesült, ám a nagyszünet előtt már csökkent a vendég Suns hátránya. A fordulás után átbillent a mérleg, s ugyan a hazaiak végig lőtávolban maradtak, a 37 pontot szóró Kevin Durant vezette arizonaiak már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Nem sok vizet zavart a Trail Blazers a ligaelső Celtics ellen. A bajnoki cím egyik várományosaként számon tartott bostoni alakulat végig vezetve húzta be az összecsapást. A lett magasember, Kristaps Porzingis hiányában a Jaylen Brown (27 pont), Jayson Tatum (26 pont), Sam Hauser (22 pont) triumvirátus vitte előre a zöld mezeseket, míg portlandi részről csak a 22 ponttal, 15 lepattanóval dupla duplát elérő Deandre Ayton játékát lehet megemlíteni.

NBA
ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Charlotte Hornets 114–97
Cleveland Cavaliers–Phoenix Suns 111–117
Chicago Bulls–Dallas Mavericks 92–127
San Antonio Spurs–Golden State Warriors 102–112
Denver Nuggets–Toronto Raptors 125–119
Portland Trail Blazers–Boston Celtics 99–121

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik