NHL: Connor McDavid és David Pastrnák is nagy mérföldkőhöz érkezett

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 07:07
Connor McDavid ismét az Oilers vezére volt, s egymás után nyolcadik idényében érte el a 90 pontot az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
Elképesztő formában játszik az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers klasszisa. Connor McDavid február 13. óta nyolc meccsen 20 asszisztot osztott ki, ezzel egymás után nyolcadik idényében érte el a 90 pontot.

Connor McDavid az Oilers Los Angeles Kings elleni győztes (4–2) hazai meccsén az első harmad végén osztotta ki első asszisztját a legutóbbi öt mérkőzésen egyaránt gólt szerző Zack Hymannak, majd a harmadik negyed elején újabb gólt készített elő, ezzel egymás után nyolcadik idényében jutott el 90 pontig – ennél hosszabb sorozatot csak Mike Bossy (1977 és 1986 között kilenc idényen keresztül) és minden idők egyik legjobbja, Wayne Gretzky (1979 és 1992 között 13 idényen át) ért el. 

A Keleti konferenciában a legutóbbi meccsen az első helyről lecsúszó Boston a javítás reményében utazott Seattle-be, ahol fordulatos mérkőzést vívtak a felek, a Bruins sztárja, a két gólja mellett egyet előkészítő David Pastrnák megszerezte NHL-pályafutása 700. pontját, de ennek nem örülhetett felhőtlenül, csapata ugyanis szétlövésben vereséget szenvedett a Krakentől – más kérdés, hogy a pontszerzéssel így is visszavette az első helyet a Bruins a Rangerstől.

A Nyugati konferenciában második helyezett Dallas Stars pocsék formában van, ezúttal Bo Horvat hosszabbításban szerzett góljával kapott ki hazai jégen a New York Islanderstől, ezzel a texasiak legutóbbi hat meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, de szerencséjükre az éllovas Vancouver Canucks sem most van a legjobb formájában, így egyelőre nem tudott jelentős előnyt szerezni az élen.

NHL
ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Ottawa Senators 6–3
Dallas Stars–New York Islanders 2–3 – hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 4–2
Seattle Kraken–Boston Bruins 4–3 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik