NHL: a rekordbeállítás kapujában, a címvédő ellen tört meg az Oilers nagy sorozata

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.07. 06:48
Hiába vezetett korán az Oilers, Las Vegasban megtört a nagy győzelmi sorozata (Fotó: Getty Images)
Nem tudta beállítani a Pittsburgh Penguins 1992–1993-as idényben elért csúcsát, a címvédő Vegas Golden Knightstól elszenvedett 3–1-es vereséggel tört meg az Edmonton Oilers 16 mérkőzésből álló győzelmi sorozata az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Az Edmonton 16 győzelem után abban a tudatban érkezett az előző kiírást megnyerő Vegas Golden Knightshoz, hogy újabb sikere esetén beállítja a Pittsburgh Penguins 1992–1993-as, 17 mérkőzéses győzelmi sorozatát, ennek megfelelően a vendégek klasszisa, Connor McDavid szűk öt perc után meg is szerezte a vezetést, de a nevadaiak fordítani tudtak. Az Edmonton a hajrában küzdött az egyenlítésért, ám ehelyett a Golden Knights egy üres kapus góllal kialakította a 3–1-es végeredményt.

Nem hibázott Carolinában a Nyugati főcsoportot vezető Vancouver Canucks, amely 3–2-re megverte idegenben a Hurricanest, de tapad a kanadaiakra a Buffalóban 2–1-re nyerő Dallas Stars, amely megelőzte a Devils otthonában 5–3-ra alulmaradó Colorado Avalanche-ot.

A játéknap meglepetését a Calgary Flames szolgáltatta, amely meglepően simán, 4–1-re nyert a keleti első Boston Bruins vendégeként.

NHL
ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Calgary Flames 1–4
Buffalo Sabres–Dallas Stars 1–2
Carolina Hurricanes–Vancouver Canucks 2–3
Florida Panthers–Philadelphia Flyers 1–2
Pittsburgh Penguins–Winnipeg Jets 3–0
Washington Capitals–Montreal Canadiens 2–5
New Jersey Devils–Colorado Avalanche 5–3
Vegas Golden Knights–Edmonton Oilers 3–1


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik