NHL: a sereghajtó fosztotta meg klubrekordjától a Rangerst

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.26. 07:34
Meglepő vereségbe szaladt bele a New York Rangers (Fotó: Getty Images)
A Columbus Blue Jackets 4–2-re legyőzte a Keleti konferencia első helyén álló New York Rangerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint hétfői játéknapján.

A Keleti konferencia éllovasa, a New York Rangers tízmeccses győzelmi sorozattal érkezett meg a Columbus elleni mérkőzésre. A keleti utolsó Blue Jackets alaposan meglepte a Rangerst, és a második harmadban szerzett három góljának köszönhetően otthon tartotta a pontokat, így nem jött össze a klubrekordot jelentő 11 egymás utáni győzelem a vendégeknek.

A Winnipeg Jets is jól kezdett az Arizona ellen, de a Coyotes ledolgozta hátrányát és hosszabbításra mentette a mérkőzést. amelyben azonban Kyle Connor hamar gólt szerzett, így a Jets nyert.

Szintén hosszabbítás döntött Chicagóban, ahol a Detroit Red Wings vendégeskedett. Ráadásul épp Patrick Kane szerezte a győztes gólt a detroitiaknak, aki korábban 16 éven át szolgálta a Blackhawks csapatát, és három Stanley-kupát nyert a chicagói együttessel.

A Buffalo Sabres kisebb meglepetésre szétlövésben legyőzte a Carolina Hurricanest.

Elsőként Nyikita Kucserov, a Tampa Bay Lightning játékosa lépte át a 100 pontos határt az évadban. Az orosz csatár a New Jersey Devils ellen 4–1-re megnyert összecsapáson egy góllal és három gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, így már 102 pontnál (38 gól/64 gólpassz) jár. Kucserovnak ehhez mindössze 59 összecsapásra volt szüksége, ezzel a saját maga által a 2018–2019-es idényben felállított 62 mérkőzéses klubcsúcsát adta át a múltnak.
 

NHL
ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Carolina Hurricanes 3–2 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 2–3 – hosszabbítás után
Columbus Blue Jackets–New York Rangers 4–2
Winnipeg Jets–Arizona Coyotes 4–3 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Nashville Predators 2–4
New Jersey Devils–Tampa Bay Lightning 1–4
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 7–6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik