NFL: alapszakaszmeccset rendeznek a Bernabéuban – hivatalos

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.09. 19:43
A madridi Santiago Bernabéu Stadion ad otthont egy NFL-mérkőzésnek 2025-ben – jelentette be a profi amerikaifutball-liga (NFL) és a Real Madrid.

Az amerikai futball csúcsligájának Spanyolországba érkezése nyílt titok volt az elmúlt időszakban (mi itt írtunk róla), de az NFL még két lehetséges meccshelyszínnel számolt: a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéuval, illetve az Atlético Madrid stadionjával, a Metropolitanóval. Mint azóta kiderült, a liga vezetőinek a választása a Bernabéura esett.

„Az NFL története során először Spanyolországba költözik, ahol a Real Madriddal együttműködve az ikonikus Santiago Bernabéuban rendezünk meg egy mérkőzést. Örömünkre szolgál, hogy elhozhatjuk Madridba az NFL legjobbjait, a legjobb játékosokat és sztárokat a sportág spanyolországi rajongóinak”nyilatkozta Peter O'Reilly, az NFL ügyvezető alelnöke.

Az NFL 2025-es versenynaptára még nem ismert, de a Marca már tudni véli, hogy mely csapatok léphetnek pályára a Real Madrid otthonában. A liga ugyanis felosztotta csapatai között a nemzetközi piacot, a spanyol piacot a Miami Dolphins és a Chicago Bears kapta meg. Ennek értelmében e két csapat egyike lesz a pályaválasztó a majdani madridi NFL-meccsen. 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik