NHL: lenullázták a címvédőt a seattle-i Winter Classicon – videó

Vágólapra másolva!
2024.01.02. 08:47
null
A Kraken nyerte az év első meccsét (Fotó: Getty Images)
A Seattle Kraken magyar idő szerint hétfő késő este 3–0-ra legyőzte az előző idény bajnokát, a Vegas Golden Knightsot az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hagyományos évnyitó mérkőzésén, a Winter Classicon a seattle-i T-Mobile Parkban 47 313 néző előtt, nyitott pályán.

A mérkőzésen a ligához legutóbb csatlakozott két alakulat került egymással szembe, a Seattle az első, a Vegas a második nyitott pályás mérkőzését játszotta.

Mindegyik harmadra jutott egy gól. Eeli Tolvanen idénybeli 10. találatát jegyezte, míg Joey Daccord 35 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez.

A Seattle Kraken sorozatban az ötödik mérkőzését nyerte meg, míg vereségével a Vegas Golden Knights nem tudott a Nyugati Konferencia élére ugrani.

Ez volt a 15. Winter Classic, és a liga honlapja szerint először fordult elő, hogy az egyik együttes nem tudott gólt szerezni.

A nyitott pályás meccseket tekintve a 39.-et rendezték, eddig ötször történt meg az egyik fél „lenullázása”. Legutóbb 2017. december 16-án fordult elő ilyen, amikor az Ottawa Senators 3–0-ra verte meg a Montreal Canadienst.

FÉRFI JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ (WINTER CLASSIC)
Seattle Kraken–Vegas Golden Knights 3–0
(1–0, 1–0, 1–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik