NHL: hosszabbításban szenvedett vereséget a keleti első Boston

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.10. 07:35
null
Az Arizona hosszabbításban múlta felül a Boston Bruinst (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szerdai játéknapján a Nyugati első Winnipeg Jets fölényesen, 5–0-ra nyert a Columbus Blue Jackets ellen, a Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins viszont ismét hosszabbításban szenvedett vereséget, csakúgy, mint a Los Angeles Kings. Öt gólt ütve nyert a Vancouver Canucks és a Seattle Kraken, és gólzáporos mérkőzést húzott be a Calgary Flames és a Toronto Maple Leafs is.

 

A Boston Bruins sorozatban másodszor szenvedett 4–3-as hosszabbításos vereséget. Ugyan a Keleti főcsoport első helyezettje kétszer is vezetett az Arizona otthonában, a Coyotes kétszer is egyenlített, majd a vezetést is átvette. A harmadik harmad elején Jake DeBrusk emberelőnyben egyenlített, több gól már nem született, így jöhetett a hosszabbítás, ahol Nick Schmaltz gólja döntött a hazaiak javára.

 

Szintén hosszabbítás után kapott ki a Los Angeles Kings. A második harmadban a Kings Phillip Danault és Matt Roy góljaival kétgólos előnyre tett szert, a Tampa Bay Lightning egyenlített, majd a hosszabbítás elején Nick Perbix találatával szerezte meg a győzelmet. A Nyugati főcsoport hatodik helyén álló Kings sorozatban hatodik alkalommal kapott ki, melyből háromszor a hosszabbításban maradt alul a Los Angeles.


A Bostonnal ellentétben könnyedén nyert a Nyugati főcsoportot vezető Winnipeg Jets. Cole Perfetti kétszer is betalált, majd az előkészítésben is jeleskedett, a Jets 5–0-ra kiütötte a Columbust.

Szintén öt gólt szerezve nyert a Keleti harmadik Florida Panthers a négy pontot hozó Matthew Tachuknak köszönhetően a St. Louis Blues otthonában, míg a Toronto Maple Leafs ellentmondást nem tűrően játszott és 7–1-es győzelemmel küldte haza a San Jose Sharkst.


NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Seattle Kraken 2–5
Tampa Bay Lightning–Los Angeles Kings 3–2 – hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs–San Jose Sharks 7–1
New York Islanders–Vancouver Canucks 2–5
Nashville Predators–Anaheim Ducks 3–5
St. Louis Blues–Florida Panthers 1–5
Winnipeg Jets–Columbus Blue Jackets 5–0
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 1–2
Arizona Coyotes–Boston Bruins 4–3 – hosszabbítás után
Calgary Flames–Ottawa Senators 6–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik