NHL: Crosby 11 gólos meccset nyert meg a Penguinsnek Bostonban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 07:16
Őrült mérkőzésen aratott 6–5-ös idegenbeli bravúrsikert Sidney Crosby győztes góljával a Boston Bruins vendégeként a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint pénteki játéknapján.

Sidney Crosby góljával nyert őrült meccset Bostonban a Penguins (Fotó: Getty Images)
Sidney Crosby góljával nyert őrült meccset Bostonban a Penguins (Fotó: Getty Images)
Sidney Crosby góljával nyert őrült meccset Bostonban a Penguins (Fotó: Getty Images)

 

Megint leszorult a Keleti főcsoport első helyéről a Boston, amely hazai jégen hiába szerzett vezetést Brad Marchand révén már 41 másodperc után, az első harmadban a vendég Penguins négyszer is bevette a Bruins kapuját. A vendéglátó a második harmad megnyerése után a harmadikban Marchand emberhátrányos góljával 5–5-nél egyenlített, de Sidney Crosby emberelőnyös találata 6–5-ös Pittsburgh-sikert hozott. A Penguins klasszisa a gólja mellett két asszisztot osztott ki.

 




A Bruins a veresége mellett a New York Rangers Chicago Blackhawks elleni könnyed, 4–1-es győzelme miatt csak második helyen áll a konferenciában.

Az első két helyezettre egyre jobban tapad az egymás után hatodik mérkőzését megnyerő Florida Panthers, amely a címvédő Vegas Golden Knights elleni idegenbeli 4–1-es győzelemmel közelítette meg két pontra a Bruinst és háromra a Rangerst.

A Nyugati főcsoportban is változás történt az élmezőnyben, a 2021–2022-es idényt megnyerő Colorado Avalanche ugyanis 3–1-es, majd 4–2-es hátrányból is fel bírt állni Jonathan Droulin és Nathan MacKinnon vezérletével a negyedik helyezett Dallas Stars otthonában, majd a hosszabbításban utóbbi a győztes találatot is megszerezte, sikerével pedig a denveri csapat a konferencia élére állt, hiszen a Vancouver Canucks 2–1-re kikapott St. Louisban, ráadásul a kanadaiak visszaestek a harmadik pozícióba, miután a Winnipeg Jets szintén 2–1-re tudott nyerni San Joséban.

NATHAN MACKINNON GYŐZTES GÓLJA

 


NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Pittsburgh Penguins 5–6
Montreal Canadiens–Buffalo Sabres 1–6
New York Rangers–Chicago Blackhawks 4–1
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 2–3 – szétlövéssel
Dallas Stars–Colorado Avalanche 4–5 – hosszabbítás után
Minnesota Wild–Tampa Bay Lightning 1–4
Nashville Predators–Calgary Flames 3–6
St. Louis Blues–Vancouver Canucks 2–1
Arizona Coyotes–New York Islanders 1–5
Seattle Kraken–Ottawa Senators 4–1
Vegas Golden Knights–Florida Panthers 1–4
Los Angeles Kings–Detroit Red Wings 3–4 – szétlövéssel
San Jose Sharks–Winnipeg Jets 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik