NFL: Belichick bejelentette, 24 idény után távozik a Patriotstól

Vágólapra másolva!
2024.01.11. 18:14
null
Bill Belichick (Fotó: Getty Images)
Bill Belichick 24 idény után távozik a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New England Patriots kispadjáról – erről a ligával kapcsolatban mindig jól értesült Adam Schefter számolt be a hivatalos Twitter-oldalán. A vezetőedző csütörtök délután hivatalosan is bejelentette, hogy búcsúzik.

Adam Schefter csütörtök kora délután hivatalos Twitter-oldalán számolt be arról, hogy Belichick 24 idény után távozik a New England Patriotstól. Nem sokkal később a hivatalos bejelentés is befutott: magyar idő szerint 18 óra után néhány perccel Belichick Robert Kraft tulajdonossal az oldalán sajtótájékoztatón közölte, hogy közös megegyezéssel távozik.

Mint ismert, december közepén egybehangzó amerikai sajtóhírek alapján arról cikkeztünk, hogy az idény végeztével a New England Patriots meneszti hatszoros Super Bowl-győztes főedzőjét – a védelmi koordinátorként kétszeres bajnok –,Bill Belichicket.

Az NBC Sports akkor azt írta, hogy a Patriots tulajdonosa, Robert Kraft még a 10. fordulóban, az Indianapolis Colts ellen elszenvedett frankfurti vereség után döntött úgy, hogy az idény végeztével a csapatnak elválnak útjai Bill Belichicktől.

Belichick karrierje legrosszabb idényén van túl, a Patriots ugyanis 4–13-as mérleggel zárt az alapszakaszban – az Amerikai főcsoportban egyetlen csapatnak sem volt ilyen kevés győzelme.

Tengerentúli szakértők szerint a Tennessee Titanstől menesztett Mike Vrabel vagy a Patriots jelenlegi linebackeredzője, Jerod Mayo lehet a legendás tréner utódja.

Bill Belichick 1975-ben kezdett edzősködni, különböző kisebb pozíciókban dolgozott a Baltimore Coltsnál, a Detroit Lionsnál, a Denver Broncosnál, a New York Giantsnél, a Cleveland Brownsnál és a New York Jetsnél is. A New England Patriotshoz először 1996-ban került a defensive backekért felelős edzőként, mint kétszeres bajnok védelmi koordinátor – a XXI. és a XXV. nagydöntőben a Giants edzői stábjának tagjaként diadalmaskodott –, 2000-ben pedig már főedzőként tért vissza a bostoni csapathoz.

A Hazafiak Belichick visszatérésének évében a hatodik körben, 199. választottként szerezték meg a legendás irányítót, Tom Bradyt, akivel a csapat hatszor (2002-ben, 2004-ben, 2005-ben, 2015-ben, 2017-ben és 2019-ben) nyert bajnokságot. Brady 2020-ban a Tampa Bay Buccaneershez távozott, azóta pedig Belichickék csak egyszer tudták rájátszásba vezetni a csapatot, ott pedig az első körben búcsúztak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik