NBA: hiába Devin Booker 44 pontja, kikapott a Suns Orlandóban – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.29. 08:05
Devin Booker egyedül nem nyerhette meg a meccset a Sunsnek (Fotó: Getty Images)
Nem tudott nyerni az Orlando Magic otthonában a Phoenix Suns az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) magyar idő szerint hétfő hajnalban. A nap két másik meccsén a Chicago Bulls Portlandben győzött, míg az Atlanta Hawks drámai körülmények között gyűrte le a Toronto Raptorst.

Remek rajtott vett az Orlando Magic otthonában vendégszereplő Phoenix Suns, s egészen a negyedik negyed első perceiig őrizte előnyét. A hazaiak mindeközben folymatosan faragtak hátrányukből, s a záró játékrészben „begyújtották a rakétákat”, Moritz Wagner  a lehető legjobbkor kezdte bedobálni a kosarakat. Erre nem volt válaszuk a hazaiaknak, így aztán hiába dobott Devin Booker egymaga 44 pontot, ez sem volt elég a sikerhez. Sokatmondó, hogy a Suns második legjobb embere a 15 (!) pontig jutó Kevin Durant volt – a másik oldalon Wagner mellett a 26 pontot dobó Paolo Banchero emelkedett ki a mezőnyből.

A végletekig kiélezett meccsen nyert odahaza az Atlanta Hawks, a georgiai alakulat a kiváló első negyed után visszaesett, s a harmadik játékrész közepéig nem is találta a fogást kanadai ellenfelén. Ekkor viszont negyven pontot szórtak a kosárba a hazaiak, s átvették a vezetést. A záró negyedben szinte végig a Hawks vezetett, de Barnes kosara kis híján vendég sikert eredményezett – két másodperccel a vége előtt viszont jött Saddiq Bey, s megszerezte a győzelmet az övéinek. Az Atlanta ezúttal a csapatjáték frontján alkotott nagyott, hiszen Trae Young (30–2–12) mellett Bogdan Bogdanovics (24–4–2), Saddiq Bey (26–13–3), Clint Capela (19–14–0) és Jalen Johnson (17–12–5) is jó napot fogott ki. A másik oldalon az egyaránt 24 pontot dobó Jordan Nwora, Scottie Barnes duó gondoskodott az izgalmakról.

Meggyőző volt a Chicago Bulls portlandi vendégjátéka, a hatszoros bajnokcsapat szinte végig vezetett az oregoni franchise otthonában – csupán a harmadik negyed végén volt az előny egy kis ideig a Trail Blazersnél. A Bulls ráadásul úgy húzta be a meccset, hogy a 20 pontos DeMar DeRozant leszámítva senki sem szerzett 15 pontnál többet a chicagói gárdából – a másik oldlaon Jerami Grant 24, Deandre Ayton 22 pontot dobott.

NBA
ALAPSZAKASZ
Atlanta Hawks–Toronto Raptors 126–125
Orlando Magic–Phoenix Suns 113–98
Portland Trail Blazers–Chicago Bulls 96–104

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik