NBA: Doncic hiányában Irving vezette győzelemre a Maverickset – videók

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.16. 08:52
null
Irving lett a Mavericks vezére a Pelicans ellen (Fotó: Getty Images)
Tizenegy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint hétfő esti, illetve kedd reggeli játéknapján. Nyerni tudott többek között a Dallas Mavericks és a Los Angeles Lakers is, miközben olyan gárdák maradtak alul, mint a Golden State Warriors és a New York Knicks.

Fordulatos meccsen gyűrte le a 42, valamint 41 pontot jegyző Kyrie Irving, Tiim Hardaway Jr. vezette Dallas Mavericks a New Orleans Pelicanst. A texasi együttes az első negyed dominanciája után visszaesett a második játékrészben, s a szünetben már döntetlen volt az állás. Az utolsó két negyedben sokáig a vendégek vezettek, de a Luka Doncic nélkül felálló Mavs egy remek hajrával le tudta gyűrni a 30 pontot gyűjtő Zion Williamson vezette gárdát.



Joel Embiid klasszisára építve nyert odahaza a Philadelphia 76ers. A kameruni center 41 pontja mellett tíz lepattanót is begyűjtött, csapata pedig végig vezetve megverte a Houston Rocketset.



Nem lehet azt mondani, hogy az évad legjobb meccsét játszotta a New York Knicks és az Orlando Magic. A védekezés által dominált találkozón a jobban hajrázó orlandóiak nyertek a 20 pontot dobó Paolo Banchero vezérletével.



Megszerezte idénybeli negyedik győzelmét a Detroit Pistons, a ligautolsó a tabellán előtte álló Washington Wizards otthonában diadalmaskodott kiváló negyedik negyedbeli teljesítményének köszönhetően. A detroitiak legjobbja a 34 pontos Alec Burks volt.



Nem ment Wembanyamáéknak Atlantában. A francia csodatini vezette San Antonio Spurs megállt 99 ponton úgy, hogy végig az eredmény után futott a Trae Young vezette Hawks ellen.



Elvérzett a memphisi „medvebarlangban” a Golden State Warriors. Az elmúlt évtized egyik sztárcsapata ezúttal sem találta a helyét a pályán, s a fő csillag Steph Curry is gyengén muzsikált önmagához képest (26–4–8). A hazaiak sem hengereltek, de összeszedettebben kosaraztak, aminek győzelem lett a jutalma.



Tönkreverte a Cavs a Bullst. A szebb napokat is látó chicagói együttes szinte végig az eredmény után futott, s örülhetett, hogy nem szenvedett 20 pontnál nagyobb különbségű vereséget. Az illinois-i gárda rossz napját mutatja, hogy legjobbja Coby White volt, aki NBA-s mércével igencsak kevés, 18 pontot tett bele a közösbe.



Jimmy Butler visszatért, s 31 pontot dobott az egyébként gyengén muzsikáló Miami Heatben. Szerencséjükre a Brooklyn Nets sem fogott ki valami jó napot, így szoros meccsen Butler utolsó perces büntetőivel kerekedett felül a floridai alakulat.



Torontóban nyert a 22 pontos Derrick White, Jrue Holiday páros vezette Boston Celtics. A hazaiak csupán a harmadik negyedben tudták átvenni a vezetést néhány percre, de végső soron nem tudtak beleszólni a meccs végkimenetelébe.



Odahaza kalapálta el az Indiana Pacerst az Utah Jazz. A többek között Tyrese Haliburtont is nélkülöző vendégek legjobbja így a fejenként 14 (!) pontot jegyző Hield, Nembhard páros lett – ehhez képest a másik oldalon Lauri Markkanen egymaga hozott össze egy dupla duplát (32–10–3), de Collin Sexton is eljutott 30 pontig.

A nagyszünet után darálta be az Oklahoma City Thundert a Los Angeles Lakers, a kaliforniai gárdának most elég volt Anthony Davis és LeBron James klasszisa. A másik oldalon Jaken Williams és Shai GIlgeous-Alexander emelkedett ki, de a végjátékban ők sem tudtak segíteni csapatukon.



NBA
ALAPSZAKASZ

Philedelphia 76ers–Houston Rockets 124–115
Dallas Mavericks–New Orleans Pelicans 125–120
New York Knicks–Orlando Magic 94–98
Washington Wizards–Detroit Pistons 117–129
Atlanta Hawks–San Antonio Spurs 109–99
Memphis Grizzlies–Golden State Warriors 116–107
Cleveland Cavaliers–Chicago Bulls 109–91
Brooklyn Nets–Miami Heat 95–96
Toronto Raptors–Boston Celtics 96–105
Utah Jazz–Indiana Pacers 132–105
Los Angeles Lakers–Oklahoma City Thunder 112–105

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik