NHL: kétgólos hátrányból fordított a Vegas, nyert az Edmonton

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 07:14
null
McDavid (kékben) három assziszttal járult hozzá az Oilers sikeréhez (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtökre virradó játéknapján sorozatban ötödik győzelmét aratta az Edmonton Oilers, melyet a legutóbbi három idény pontkirálya, Connor McDavid három gólpasszal segített a Carolina Hurricanes 6–1-es kiütéséhez. A ligaelső Vegas Golden Knights a St. Louis Blues otthonában nyert 6–3-ra.

A liga egyik legjobb formában lévő csapata, az Edmonton a Carolinát fogadta, s valósággal villámrajtot vett a Hurricanes ellen: mindössze 41 másodperccel a kezdés után már 2–0-ra vezetett, s az első szünetig megduplázta előnyét a kanadai brigád Zach Hyman duplájával. Az Oilersnél a kétgólos támadó mellett a legutóbbi három idény pontkirálya, Connor McDavid is jeleskedett a pontszerzésben, hiszen a meccset végül három gólpasszal zárta – míg Hyman a mesterhármasát teljessé téve a harmadik harmadban állította be a 6–1-es végeredményt.

HYMAN HARMADIK GÓLJA

 


 

A ligaelső Vegas Gonlden Knights is győzött, legutóbbi négy meccsén harmadszor, ezúttal a St. Louis Blues otthonában kerekedett felül, de az Oilersnél jóval nehezebben. Ugyan a nevadaiak Zack Whitecloud révén az első harmad közepén előnybe kerültek, ám a Blues még a nyitó felvonásban fordított, sőt, 3–1-re el is húzott, viszont a hátralévő két harmadban már csak Bruce Cassidy legénysége talált be: a második játékrész közepén három percen belül három góllal ugyancsak fordított, majd a végén le is zárta a meccs érdemi részét a Vegas, a 6–3-as vendéggyőzelmet jelentő végeredményt a záró felvonásban William Karlsson alakította ki az üres kapuba betalálva.

NHL
ALAPSZAKASZ

Edmonton Oilers–Carolina Hurricanes 6–1
Florida Panthers–Dallas Stars 5–4
Tampa Bay Lightning–Pittsburgh Penguins 3–1
St. Louis Blues–Vegas Golden Knights 3–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik