MLB: Otani Sohei 700 millió dolláros szerződést írt alá

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 13:58
null
Otani Sohei (Fotó: Getty Images)
Hétszázmillió dollárral minden idők legnagyobb összegű sportszerződését írta alá a japán Otani Sohei az észak-amerikai profi basaball-ligában (MLB) érdekelt Los Angeles Dodgersszel.

 

A megállapodás tíz évre szól. A 29 éves, háromszoros MLB All Star-játékos, az Amerikai Liga kétszeres MVP-je, aki dobóként és ütőként is kiváló, eddig a városi rivális Angelsben szerepelt.

„Ez egy egyedülálló és történelmi szerződés egy egyedülálló és történelmi játékos számára” – fogalmazott ügynöke, Nez Balelo.

A sportágban ez minden idők legmagasabb fizetése. Az eddigi rekordot az Angels erősítő Mike Trout tartotta, akinek 2019-ben életbe lépett 12 éves szerződése 426.5 millió dollárról szólt. Otani Soheiéves 70 milliós bére is a legnagyobb lesz, 43.333 millió volt a korábbi legtöbb, amit Max Scherzer és Justin Verlander keresett egy idény alatt. A japán játékos az Angelesben ezt megelőzően 42.2 milliót kapott egy idényre.

A 700 millió dolláros szerződés új csúcsnak számít a sport világában. Az argentin világbajnok labdarúgó, Lionel Messi 2017-ben sajtóhírek szerint 674 millió dollárért hosszabbított a Barcelonánál 2017-ben négy évre, míg a portugál Cristiano Ronaldo több mint 500 millióért a szaúdi Al-Naszr együtteshez két és fél évre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik