NHL: fordulatos csatát bukott Tampában a Bruins

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.21. 06:48
null
Nagy csatában bukott el Tampában a Boston Bruins (Fotó: Getty Images)
Fordulatos, végletekig kiélezett mérkőzésen, hosszabbítás után győzött a Tampa Bay Lightning 5–4-re a Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti keddi játéknapján.

 

Az első két harmadban a Lightning volt pontosabb, s 1–0-ra, majd 2–1-re vezetett, de a harmadik felvonásban fordítottak a bostoniak, akik a Tampa Bay egyenlítése után másodszor is megszerezték a vezetést. Azonban nem tudták kihúzni a rendes játékidőt, ugyanis Steven Stamkos öt másodperccel a vége előtt egyenlített, a ráadásban pedig 79 másodperc után Brandon Hagel találata a Lightning javára döntötte el a meccset.

A Dallas Stars hazai jégen 0–2-ről állt fel a New York Rangers ellen, ugyanis 15 percnyi játékidő alatt négy gólt is lőtt, majd a végjátékban a minden mindegy alapon támadó vendégek emberelőnyben két üres kapus gólt kaptak, így hiába szépítettek az utolsó 20 másodpercben, 6–3-as vereséget szenvedtek.

Szintén fordulatos mérkőzést bukott el a 2021–2022-es idény bajnoka, a Colorado Avalanche, amely hiába vezetett a második harmad derekán 3–2-re, 4–3-ra alulmaradt a Nashville Predators vendégeként.

Idénybeli 13. győzelmét aratta a Vancouver Canucks, amely a San Jose Sharks elleni hazai 3–1-es sikerrel második a Nyugati főcsoportban, míg ellenfele 18 meccs után három győzelemmel és 15 vereséggel utolsó.

NHL
ALAPSZAKASZ

Florida Panthers–Edmonton Oilers 5–3
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 5–4 – hosszabbítás után
Dallas Stars–New York Rangers 6–3
Nashville Predators–Colorado Avalanche 4–3
Arizona Coyotes–Los Angeles Kings 1–4
Seattle Kraken–Calgary Flames 3–4 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–San Jose Sharks 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik