NHL: Crosby mesterhármasával nyert Columbusban a Penguins

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 08:08
null
Sidney Crosby mesterhármassal vezette győzelemre a Pittsburgh Penguinst (Fotó: Getty Images)
Sidney Crosby klasszisteljesítménnyel, mesterhármassal vezette 5–3-as idegenbeli sikerre a Pittsburgh Penguinst a Columbus Blue Jackets vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti szerdai játéknapján, melyen a címvédő Vegas Golden Knights vereséget szenvedett a Washington Capitals otthonában, míg a Boston Bruins buffalói sikerrel menetel tovább.

 

Sidney Crosby volt a Pittsburgh nyerőembere. A házigazda Columbus a Penguins kanadai klasszisának gólja ellenére meccsben maradt, de hiába fordított 1–0-ról, majd egyenlített 2–3 után, a végjátékban Crosby megszerezte egymaga második és harmadik, csapata negyedik és ötödik gólját, így a Pittsburgh 5–3-ra nyert idegenben. Crosby – akinek ez volt pályafutása 13. mesterhármasa – három gólja mellett egy gólpasszt is jegyzett.




A Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins esélyt sem hagyott vendéglátójának, a Buffalo Sabresnek, amely már bő négy perc játék után kétgólos hátrányban volt, a második harmad derekán pedig már 5–0 volt az állás a vendégek javára. Ezen ugyan a svéd Victor Olofsson duplájával valamelyest kozmetikázott a Sabres, így is 5–2-re alulmaradt.

Meglepetésre kikapott a Washington Capitals vendégeként a címvédő Vegas Golden Knights. A fővárosiak az első harmad végén kerültek előnybe, de a nevadaiak nem adták fel, s nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. Erre viszont ráfáztak, a rendes játékidő utolsó percében a Capitals ugyanis kétszer is betalált – először üres kapura – így a Golden Knights simának tűnő, 3–0-s vereséget szenvedett Washingtonban.

Egymás után harmadik vereségét szenvedte el a Nashville Predators, amely 2–0-ról kapott ki 3–2-re hazai jégen az Anaheim Duckstól, míg a Dallas Stars zsinórban negyedszer győzött, miután hosszabbítás után múlta felül 4–3-ra az Arizona Coyotest.

 

A San Jose Sharks hiába vezetett 3–2-re 13 perccel a mérkőzés vége előtt, idénybeli 16. mérkőzésén 14. vereségét szenvedte el, hiszen 5–3-ra kikapott a Florida Pantherstől.

NHL
ALAPSZAKASZ

Buffalo Sabres–Boston Bruins 2–5
Columbus Blue Jackets–Pittsburgh Penguins 3–5
Montreal Canadiens–Calgary Flames 1–2
Washington Capitals–Vegas Golden Knights 3–0
Dallas Stars–Arizona Coyotes 4–3 – hosszabbítás után
Nashville Predators–Anaheim Ducks 2–3
St. Louis Blues–Tampa Bay Lightning 5–0
Winnipeg Jets–New Jersey Devils 6–3
San Jose Sharks–Florida Panthers 3–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik