NHL: a Bruins Floridában, a Golden Knights Dallasban nyerte a dobogósok csatáját

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.23. 07:31
null
Nagy csatát nyert Dallasban a Golden Knights (Fotó: Getty Images)
A címvédő és a Nyugati főcsoportot vezető Vegas Golden Knights kiegyenlített mérkőzésen hosszabbításban nyert 2–1-re a harmadik helyezett Dallas Stars ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti csütörtöki játéknapján, míg a Keleti konferenciát vezető Boston Bruins a Florida Panthers otthonában győzött 3–1-re.

 

A várt nagy csatát hozta a Nyugati konferencia két élcsapatának mérkőzése, melyen a Golden Knights egy emberelőnyös góllal szerzett vezetést a Dallas Stars vendégeként, de a texasiak a második negyedben egyenlítettek. A rendes játékidő több gólt nem hozott, a hosszabbításban viszont a Vegas Jack Eichel góljával szűk két perc alatt megnyerte a mérkőzést.


A keleti éllovas Bruins is dobogóshoz látogatott, de a bostoniaknak valamivel „egyszerűbb” dolguk volt Floridában, a Panthers ugyanis hiába egyenlített a második harmadban, a vendégek ezt követően három perc alatt kétszer is betaláltak és 3–1-re nyertek. A Panthers a vereséggel visszacsúszott a harmadik helyre, miután a New York Rangers 1–0-ra nyert Pittsburghben.

A Columbus Blue Jackets 7–3-ra nyert a sorozatban ötödik meccsét elvesztő Chicago Blackhawks ellen, s ugyancsak hetet lőtt a Seattle Kraken a nyugati utolsó San Jose Sharksnak.

Egymás után ötödször nyert a Washington Capitals, amely hosszabbításban győzött 4–3-ra a Buffalo Sabres ellen, a játéknap „legőrültebb” mérkőzését pedig Arizonában vívták, ahol a Coyotes úgy kapott ki 6–5-re a St. Louis Bluestól, hogy 3–2-re és 5–4-re is vezetett, de a vendégek a második harmadban 33 másodperc alatt két emberhátrányos gólt is szereztek!



NHL
ALAPSZAKASZ

Carolina Hurricanes–Edmonton Oilers 6–3
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 7–3
Detroit Red Wings–New Jersey Devils 4–0
Florida Panthers–Boston Bruins 1–3
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 0–1
Tampa Bay Lightning–Winnipeg Jets 2–3 – hosszabbítás után
Washington Capitals–Buffalo Sabres 4–3 – hosszabbítás után
New York Islanders–Philadelphia Flyers 3–2
Arizona Coyotes–St. Louis Blues 5–6
Nashville Predators–Calgary Flames 4–2
Dallas Stars–Vegas Golden Knights 1–2 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Montreal Canadiens 3–4
Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 5–2
Seattle Kraken–San Jose Sharks 7–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik