NFL: kiütéssel nyert a Dallas, a San Francisco simán megverte a Seattle-t

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.24. 07:59
null
A 49ers ehette az ünnepi pulykát (Fotó: Getty Images)
A Dallas Cowboys 45–10-re ütötte ki otthon a Washington Commanderst, míg a San Francisco 49ers szintén simán, 31–13-ra győzte le a Seattle Seahawksot a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 12. fordulójának hálaadás napi mérkőzésein.

A lassú kezdés után az első félidőben még mindkét gárdának voltak jó megmozdulásai, de már ekkor el tudott lépni Dallas. A Dak Prescott vezette támadósor 3 touchdownt is szerzett a nagyszünet előtt, amiből kettőt a rutinos irányító dobott, míg a washingtoniak egy mezőnygól mellett egyszer szintén bejuttatták a labdát a végzónába a Commanders irányítója, Sam Howell egyyardos futásával.

Egy eseménytelen harmadik negyed után tovább kezdett nyílni az olló. Prescott először a klasszis elkapójának, CeeDee Lambnek, majd a visszahordó specialistánakKaVontae Turpinnek passzolt TD-t, így már nem lehetett kérdés a dallasi győzelem. A meccs utolsó perceiben még volt egy fontos játék, hiszen Howell eladott labdáját DaRon Bland cornerback vitte vissza az endzone-ba, immár ötödjére az idényben, így – mindössze 12 hét alatt – megdöntötte az NFL eddigi pick-six rekordját.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

A 49ers már a meccs elején megmutatta, hogy nem véletlen tartják az idény egyik legnagyobb esélyesének. Már a legelső támadásból TD-t futott – az amúgy elkapót játszó –Deebo Samuel, majd a félidő előtt a ligát futott yardokban vezetőChristian McCaffrey cipelte kétszer is a labdát az endzone-ba. Mindezek mellett a Seattlenek a nagyszünetig mindössze egy field goallal sikerült három pontot feltennie a táblára.

A folytatásban ugyan egy pillanatra megcsillant a remény a Seahawks számára, mikor Brock Purdy felpattanó labdáját a vendégek linebackere,Jordyn Brooks vitte vissza hat pontért. Aztán már nem lehetett kérdéses a San Francisco győzelme. A 49ers védelme semmi teret nem hagyott Geno Smithéknek, míg a túloldalon Purdy gyönyörű passzából Brandon Aiyukkapott el TD-t, így eldőlt, a hazaiak ehették meg az ünnepi pulykát a meccs után.

 

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG!

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
12. FORDULÓ
Dallas Cowboys–Washington Commanders 45–10
Seattle Seahawks–San Francisco 49ers 13–31

KORÁBBAN
Detorit Lions–Green Bay Packers 22–29

PÉNTEK
21.00:
New York Jets–Miami Dolphins (Tv:Match4)

VASÁRNAP
19.00:
Atlanta Falcons–New Orleans Saints
19.00:Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers
19.00:Houston Texans–Jacksonville Jaguars (Tv:Arena4)
19.00:Indianapolis Colts–Tampa Bay Buccaneers
19.00:New York Giants–New England Patriots
19.00:Tennessee Titans–Carolina Panthers
22.05:Arizona Cardinals–Los Angeles Rams
22.05:Denver Broncos–Cleveland Browns
22.25:Las Vegas Raiders–Kansas City Chiefs
22.25:Philadelphia Eagles–Buffalo Bills (Tv:Arena4)
Hétfő, 2.15:Los Angeles Chargers–Baltimore Ravens (Tv:Arena4)

KEDD

2.15:Minnesota Vikings–Chicago Bears

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik